Heidelberger: Ζημιογόνο το οικονομικό έτος

Η Heidelberger Druckmaschinen ανακοίνωσε τις πρώτες ζημίες στην επιχειρηματική ιστορία της για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο, καθώς η κρίση που σοβεί στον τομέα των έντυπων μέσων ενημέρωσης επηρέασε σημαντικά τον κλάδο των εκτυπώσεων και του εκτυπωτικού εξοπλισμού.

Heidelberger: Ζημιογόνο το οικονομικό έτος
Τις πρώτες ζημίες στην επιχειρηματική ιστορία της ανακοίνωσε για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο η Heidelberger Druckmaschinen, καθώς η κρίση στον τομέα των έντυπων μέσων ενημέρωσης επηρέασε σημαντικά τον κλάδο των εκτυπώσεων και του εκτυπωτικού εξοπλισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία κατασκευής μηχανημάτων εκτύπωσης ανακοίνωσε ζημίες 138 εκατ. ευρώ, δύο φορές μεγαλύτερες από τις προβλέψεις της.

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης την απόλυση 1.000 εργαζομένων από τα εργοστάσιά της στη Γερμανία, στην προσπάθεια μείωσης του κόστους.

Οι πωλήσεις της εταιρίας για το οικονομικό έτος ανήλθαν στα 4,1 δισ. ευρώ, έναντι πωλήσεων 5 δισ. ευρώ του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η Heidelberger αναμένει περαιτέρω μείωση των πωλήσεων στο τρέχον οικονομικό έτος, καθώς πολλοί εκδοτικοί οίκοι τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ έχουν μειώσει τις επενδύσεις τους για αγορά καινούργιου εξοπλισμού, εν μέσω και του παρόντος κλίματος οικονομικής αστάθειας.

Η μετοχή της εταιρίας, η οποία μεταξύ άλλων τυπώνει το ”Time” και το ”Newsweek”, σημείωνε νωρίς σήμερα το πρωί στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης πτώση 4,4%, διαμορφούμενη στα 17 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v