Νέα κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές

Νέα άνοδο σημείωσαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, φτάνοντας και σε υψηλά τριμήνου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα δημιούργησαν κλίμα ασιοδοξίας όσον αφορά την οικονομική ανάκαμψη.

Νέα άνοδο σημείωσαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω αισιοδοξίας ότι βελτιώνονται τα εταιρικά κέρδη. Την άνοδο οδήγησαν αυτοκινητοβιομηχανίες, τράπεζες και ασφαλιστικές.

Τα θετικά αποτελέσματα της Nissan έδωσαν ώθηση στη μετοχή της Renault, που έχει σημαντικό ποσοστό στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν και άλλες εταιρίες του κλάδου.

Στο ίδιο πνεύμα, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων Valeo και η Scania, εταιρία επαγγελματικών οχημάτων, σημείωσαν άνοδο, καθώς ανακοίνωσαν αύξηση στα κέρδη τους.

Ανοδικά κινήθηκε και ο κλάδος των τραπεζών, με τις γερμανικές Deutsche bank, HypoVereinsBank και Commerzbank και την ολλανδική ABN Amro να καταγράφουν κέρδη.

Υψηλότερα κινήθηκε και ο ασφαλιστικός κλάδος, με τη γαλλική AGF, τη βρετανική Prudential και τη γερμανική Munich Re, να οδηγούν την άνοδο.

Παράλληλα, η μετοχή της Puma, της τρίτης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρίας αθλητικών ειδών, σημείωσε σημαντική άνοδο, καθώς ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση 50% στα κέρδη του 2003.

Η μετοχή της ASM International, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής ημιαγωγών της Ευρώπης, οδήγησε την άνοδο των τεχνολογικών εταιριών, καθώς ανακοίνωσε περισσότερες από τις αναμενόμενες παραγγελίες για το πρώτο τρίμηνο.

Σημαντική ήταν η άνοδος για τη μετοχή της Corus, της δεύτερης μεγαλύτερης χαλυβουργικής εταιρίας της Ευρώπης, καθώς ανακοίνωσε τον διορισμό του πρώην στελέχους της Pechiney, Φίλιπ Βάριν, στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου προκειμένου να επιβλέψει το σχέδιο περικοπής των δαπανών της εταιρίας.

Αντίθετα, πιέσεις ασκήθηκαν στην Infineon Technologies, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής μικροτσίπ της Ευρώπης, καθώς μειώθηκε η βαθμολογία για τη μετοχή της εταιρίας από την Deutsche Bank.

Η απροσδόκητη άνοδος των καταναλωτικών δαπανών στη Γαλλία τον Μάρτιο, έδωσε ώθηση στον δείκτη CAC 40, που έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 1,65%, στις 2.962,67 μονάδες.

Στις 3.966,50 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, ενισχυμένος κατά 1,25%. Σε θετικό έδαφος κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, διαμορφούμενος στις 2.977,52 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v