Wall και τεχνολογία ”ανεβάζουν” την Ευρώπη

Σαφείς ανοδικές τάσεις εμφανίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το ράλι της Wall και με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη, ακολουθώντας την χθεσινή πορεία του κλάδου στις αμερικανικές αγορές.

Ανοδικά ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το ράλι της Wall και με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη, ακολουθώντας την χθεσινή πορεία του κλάδου στις αμερικανικές αγορές.

Αναλυτές εξάλλου τονίζουν, ότι το οικονομικό κλίμα σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται ακόμα σε ”μεταπολεμικό σοκ”, γεγονός που εξηγεί και τη νευρικότητα που επικρατεί στις περισσότερες συνεδριάσεις στα ανά τον κόσμο χρηματιστήρια, ενώ προσθέτουν, ότι σαφής τάση θα δοθεί όταν ολοκληρωθούν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων από τις μεγάλες εταιρίες των ΗΠΑ.

Πτώση καταγράφει η μετοχή της Nestle, η οποία ανακοίνωσε πωλήσεις για το α’ τρίμηνο 2003, που υπολείπονται σημαντικά των προβλέψεών της.

Ανοδικά κινείται στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης η μετοχή της εταιρίας ένδυσης-υπόδησης Puma, αφού η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ φόρων για το πρώτο τρίμηνο του έτους σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Ακόμη το αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τεχνολογικές μετοχές όπως οι Infineon, STMElectronics και Invensys.

Κέρδη 1,30% σημειώνει ο FTSE 100 στο Λονδίνο διαμορφούμενος στις 3.968,7 μονάδες. Ανοδικά κατά 2.01% και στις 2.973,72 μονάδες κινείται ο CAC 40 στο Παρίσι.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται στις 2.973,30 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,43%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v