Επιτυχής η εγχείρηση Γκρίνσπαν

Επιτυχής ήταν η εγχείριση για καλοήθη υπερτροφία του προστάτη του πρόεδρου της FED, Άλαν Γκρίνσπαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ η στήριξη Μπους μεταφράζεται ως ”οιωνός” σταθερότητας από τις διεθνείς αγορές.

Επιτυχής η εγχείρηση Γκρίνσπαν
Επιτυχής ήταν η εγχείριση για καλοήθη υπερτροφία του προστάτη στην οποία υπεβλήθη ο πρόεδρος της FED, Άλαν Γκρίνσπαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ η στήριξη Μπους μεταφράζεται ως ”οιωνός” σταθερότητας από τις διεθνείς αγορές.

”Ήταν μια απόλυτα επιτυχής εγχείρηση ρουτίνας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της FED λίγο μετά τη λήξη της επέμβασης. ”Ο κύριος Γκρίνσπαν θα περάσει το βράδυ στο νοσοκομείο και θα επιστρέψει στα καθήκοντά του εντός της εβδομάδος”, συνέχισε ο εκπρόσωπος της FED.

Επισημαίνεται ότι η ”πρώιμη” στήριξη που προσέφερε ο πρόεδρος Μπους για μια ανανέωση της θητείας του, μετά την τέταρτη που διανύει τώρα, συνετέλεσε σημαντικά στην άρση του κλίματος αβεβαιότητας που επικρεμόταν πάνω από τις ήδη ευαίσθητες, λόγω των γεωπολιτικών και οικονομικών συγκυριών, διεθνείς αγορές.

Αναλυτές τονίζουν εξάλλου ότι η κίνηση αυτή του Μπους θα αποφέρει οφέλη και για τον ίδιο, ενώ επίσης θετικό είναι για εκείνον το ότι την πρώιμη ανανέωση της θητείας του προέδρου της FED απέφυγε να πάρει τη σημαντική αυτή απόφαση εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v