Πρόστιμο σε ABN Amro για χειραγώγηση της αγοράς

Πρόστιμο ύψους 900.000 στερλινών επεβλήθη στην ABN Amro, με την κατηγορία χειραγώγησης της αγοράς. Η ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι το πρόστιμο οφείλεται στο ότι η ολλανδική τράπεζα δεν συμμορφώθηκε με τους κανονισμούς.

Πρόστιμο σε ABN Amro για χειραγώγηση της αγοράς
Πρόστιμο ύψους 900.000 στερλινών επεβλήθη από τις αρμόδιες βρετανικές αρχές στην ολλανδική τράπεζα ABN Amro, με την κατηγορία χειραγώγησης της αγοράς.

Το πρόστιμο είναι από τα μεγαλύτερα που έχει επιβάλλει η ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας (FSA). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι χρηματιστές της ABN Amro έλαβαν οδηγίες, ο προφανής σκοπός των οποίων ήταν να οδηγήσουν υψηλότερα την τιμή συγκεκριμένων μετοχών.

Η χειραγώγηση της αγοράς πραγματοποιήθηκε τρεις φορές κατά το διάστημα Απριλίου-Οκτωβρίου του 1998 και αφορούσε στη διαπραγμάτευση μετοχών της Carlton Communications, της British Biotech, της Volkswagen και της Metro.

Η ABN Amro παραδέχθηκε ότι δεν κατάφερε να συμμορφωθεί πλήρως με τους κανονισμούς και δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην βελτίωση των διαδικασιών και της ασκούμενης πολιτικής της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v