Eταιρικά, macro και futures ενισχύουν την Ευρώπη

Διευρύνουν τα κέρδη οι ευρωαγορές, οι οποίες μετά τη χθεσινή άνοδο στις ΗΠΑ, ενισχύονται από τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα, τις καταναλωτικές δαπάνες στη Γαλλία και τα futures, που προδιαγράφουν ανοδικό το άνοιγμα στη Wall.

Διευρύνουν τα κέρδη οι ευρωαγορές, μετά και το χθεσινό ράλι στις ΗΠΑ, επικουρούμενες από τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο, τα ενθαρρυντικά macro στοιχεία σε ό,τι αφορά τις καταναλωτικές δαπάνες στη Γαλλία και τα futures, που προδιαγράφουν ανοδικό το άνοιγμα στη Wall.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι αρχίζει να ”χτίζεται” σταδιακά ένα κλίμα αισιοδοξίας στους επενδυτές πάνω στα θεμέλια που προσφέρει το δίπτυχο τέλος του πολέμου- θετικά εταιρικά αποτελέσματα.

Ως αποτέλεσμα της βελτίωσης του κλίματος, οι επενδυτές προχωρούν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές κερδοφόρων εταιριών, εγκαταλείποντας όλο και περισσότερο το ”καταφύγιο” των πιο ασφαλών αλλά λιγότερο αποδοτικών επενδυτικών προϊόντων.

Στα μακροοικονομικά νέα, αύξηση 0,3% σε μηνιαία βάση και 1,4% σε ετήσια κατέγραψαν οι καταναλωτικές δαπάνες στη Γαλλία, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για υποχώρηση 0,5% και αύξηση 1% σε μηνιαία και ετήσια βάση αντίστοιχα.

Με ενδιαφέρον επίσης αναμένεται και η δημοσίευση της ”Μπεζ Βίβλου” από τη Fed στις 9 ώρα Ελλάδος.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Renault, μετά την ανακοίνωση της Nissan, της οποίας έχει μερίδιο 44%, σύμφωνα με την οποία η ιαπωνική εταιρία μείωσε το χρέος της σε μηδενικά επίπεδα από τα 17,5 δις. δολάρια που ήταν πριν από τρία χρόνια.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της γερμανικής εταιρίας ένδυσης- υπόδησης Puma μετά την ανακοίνωσή της ότι τα κέρδη της για το α’ τρίμηνου του τρέχοντος έτους διπλασιάστηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ακόμη το αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τεχνολογικές μετοχές όπως οι Infineon, STMElectronics Invensys και ASMI.

Υποχώρηση παρουσιάζει η μετοχή της Nestle, καθώς η εταιρία παρουσίασε για το πρώτο τρίμηνου του 2003 μείωση των πωλήσεων κατά 6,5%.

Κέρδη 1,75%% σημειώνει ο FTSE 100 στο Λονδίνο διαμορφούμενος στις 3.985,9 μονάδες. Ανοδικά κατά 2.61% και στις 2.990,12 μονάδες κινείται ο CAC 40 στο Παρίσι.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται στις 2.988,30 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,93%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v