Πιέζει την Ευρώπη το μήνυμα από Deutsche Bank

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές, με τα κέρδη που καταγράφουν οι τεχνολογικές μετοχές και τη θετική επίδραση των εταιρικών από τις ΗΠΑ να αντισταθμίζονται από τις ισχυρές πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, καθώς η Deutsche Bank προειδοποίησε για μεγαλύτερες των προβλέψεων ζημιές α’ τριμήνου.

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές, με τα κέρδη που καταγράφουν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου και τη θετική επίδραση των ευοίωνων εταιρικών αποτελεσμάτων από τις μεγάλες εταιρίες των ΗΠΑ να αντισταθμίζονται από τις ισχυρές πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, καθώς η Deutsche Bank προειδοποίησε για μεγαλύτερες των προβλέψεων ζημιές για το α’ τρίμηνο.

Πιέσεις ασκούνται στον τραπεζικό κλάδο, με τις μεγαλύτερες να ασκούνται στη μετοχή της Deutsche Bank, η οποία ανακοίνωσε ότι για το πρώτο τρίμηνο του έτους θα καταγράψει ζημιές 200 εκ. ευρώ, μετά την προς τα κάτω αναπροσαρμογή της αξίας των μεριδίων της που έχει σε εταιρίες όπως η Fiat SpA και η Gerling-Konzern Versicherungs- Beteiligungs-AG.

Πτωτικά κινούνται οι τίτλοι της Siemens AG, με την εταιρία να έχει ανακοινώσει μείωση κατά 14% και μεγαλύτερη των προβλέψεων για το α’ τρίμηνο του 2003, διατηρώντας ωστόσο τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

Απώλειες 0,45% καταγράφει ο FTSE 100 διαμορφούμενος στις 3.948.5 μονάδες. Στις 2.936,9 μονάδες κινείται ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτς, καταγράφοντας πτώση 1,26%.

Πτωτικά κατά 0,67% και στις 2.942,75 μονάδες κινείται ο CAC 40.

Αναλυτές επισημαίνουν εξάλλου ότι η αγορά αναζητά νέες δυνάμεις μετά τις τρεις τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ αρκετοί επενδυτές σπεύδουν να ρευστοποιήσουν μέρος των κερδών τους.

Στα μακροοικονομικά νέα, με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για τον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ιταλία, με τους αναλυτές να προβλέπουν άνοδο στις 93,5 μονάδες από τις 92,8.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της STMElectronics, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε αύξηση στις πωλήσεις για το α’ τρίμηνο του 2003.

Κέρδη καταγράφει και η μετοχή της ASM International, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής ημιαγωγών της Ευρώπης, καθώς οι παραγγελίες για το πρώτο τρίμηνο παρουσίασαν αύξηση μεγαλύτερη του αναμενόμενου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v