Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Σε ύφεση η SARS

Υφεση δείχνει να σημειώνει η άτυπη πνευμονία SARS στο Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, το Τορόντο και το Βιετνάμ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Σε ύφεση η SARS
Τα κρούσματα Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) δείχνουν να βρίσκονται σε ύφεση στο Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, το Τορόντο και το Βιετνάμ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διά στόματος του εκτελεστικού διευθυντή του τομέα του ΠΟΥ για τις μεταδιδόμενες ασθένειες, Ντέιβιντ Χέιμαν.

”Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, το Τορόντο και το Βιετνάμ, η επιδημία δείχνει να κορυφώθηκε και τώρα καταγράφονται λιγότερα κρούσματα ημερησίως, και σε ορισμένες χώρες, όπως το Βιετνάμ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι μηδενικός”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ντέβιντ Χέιμαν.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Χέιμαν βρίσκεται στην Μπανγκόκ όπου θα διεξαχθεί σήμερα έκτακτη σύνοδος των μελών της Ενωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), με συμμετοχή και της Κίνας, για την άτυπη πνευμονία.

Στο μεταξύ η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο άλλα 203 πιθανά κρούσματα της νόσου και οκτώ θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων ανά τον κόσμο στα 3.106 και των θανάτων στους 139.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v