Νευρική η Ευρώπη, αναζητούνται νέες δυνάμεις

Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωαγορές, καθώς αναζητούνται νέες δυνάμεις μετά την ανοδική πορεία των τελευταίων εβδομάδων, με τους επενδυτές σπεύδουν σε ρευστοποίηση μέρους των κερδών τους, ενώ έκδηλη είναι η ανησυχία των επιχειρήσεων για την κάμψη των εξαγωγών τους προς τις ΗΠΑ.

Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωαγορές, καθώς αναζητούνται νέες δυνάμεις μετά την ανοδική πορεία των τελευταίων εβδομάδων, με τους επενδυτές σπεύδουν σε ρευστοποίηση μέρους των κερδών τους.



Ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί σε ό,τι αφορά την εξαγωγική δραστηριότητα των ευρωπαϊκών εταιριών η σημαντική άνοδος του ευρώ σε σχέση με το δολάριο.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας Aventis μετά την ανακοίνωση ότι κατέγραψε για το α’ τρίμηνο κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της γερμανικής εταιρίας λιανικών πωλήσεων Metro, καθώς η εταιρία παρουσίασε καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ αναθεώρησε και επί το βελτίω τις προβλέψεις της για το σύνολο του 2003.

Οριακά ενισχυμένος εμφανίζεται ο κλάδος των ασφαλιστικών εταιριών, με τα μεγαλύτερα κέρδη να τα καταγράφει στην αρχή της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης η Allianz, καθώς εκτιμάται από τους αναλυτές ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προβεί σε μείωση των επιτοκίων, ως μέτρο τόνωσης της μειωμένης, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία.

Στις 3.916,87 μονάδες και μειωμένος κατά 0,28% διαμορφώνεται ο FTSE 100 στο Λονδίνο. Πτώση 0,24%, στις 2.934,65 μονάδες, καταγράφει ο CAC 40 στο Παρίσι.

Ανοδικά κατά 0,35%, διαμορφούμενος στις 2.918,85 μονάδες, κινείται ο DAX στη Φρανκφούρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v