Telecom Italia: Μείωση 30% στα κέρδη α’ τριμήνου

Μειωμένα ήταν τα κέρδη της ιταλικής τηλεπικοινωνιακής εταιρίας Telecom Italia κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, καθώς τα στοιχεία του 2002 περιελάμβαναν έκτακτα έσοδα από την πώληση μονάδων της, ενώ υποχώρησαν και οι πωλήσεις της εταιρίας.

Telecom Italia: Μείωση 30% στα κέρδη α’ τριμήνου
Μειωμένα κατά 30% ήταν τα κέρδη της Telecom Italia κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003, καθώς στα περσινά στοιχεία περιλάμβαναν την πώληση περιουσιακών της στοιχείων, ενώ και τα έσοδά της μειώθηκαν ελαφρώς.

Η ιταλική τηλεπικοινωνιακή εταιρία, είχε κέρδη που έφτασαν τα 503 εκατ. ευρώ, αντί 721 εκατ. ευρώ που είχε κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Εξαιρουμένων των περσινών έκτακτων εσόδων, η εταιρία σημείωσε 32% αύξηση στα κέρδη της σε σχέση με το 2002.

Οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 1,9%, στα 7,13 δισ. ευρώ, από τα 7,27 δισ. ευρώ που είχε κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η Telecom Italia επωφελήθηκε από την βελτιωμένη απόδοση της μονάδας κινητής τηλεφωνίας της, της μονάδας τοπικών κλήσεων και από την αύξηση των συνδρομών για πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η μονάδα κινητής τηλεφωνίας της εταιρίας, Telecoms Italia Mobile, σημείωσε 4,7% αύξηση των πωλήσεών της, φτάνοντας στα 2,62 δισ. ευρώ, ενώ δήλωσε ότι οι φετινοί ρυθμοί αύξησης της κερδοφορίας της είναι σύμφωνοι με τις προβλέψεις της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v