Διορθωτικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Διορθωτικές πιέσεις καταγράφονται στις ευρωαγορές, καθώς αρκετοί επενδυτές σπεύδουν να ρευστοποιήσουν μέρος των κερδών τους ύστερα από την ανοδική πορεία των τελευταίων συνεδριάσεων, ενώ το κλίμα επιβαρύνει η προειδοποίηση της Fed για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

Διορθωτικές πιέσεις δέχονται οι δείκτες στις ευρωαγορές, καθώς αρκετοί επενδυτές σπεύδουν να ρευστοποιήσουν μέρος των κερδών τους ύστερα από την ανοδική πορεία των τελευταίων συνεδριάσεων, ενώ το κλίμα επιβαρύνει η προειδοποίηση της Fed για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

Επισημαίνεται ότι χθες η Fed διατήρησε αμετάβλητα στο 1,25% τα αμερικανικά επιτόκια, ενώ χαρακτήρισε ως ”μάλλον αρνητικές” τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών αναφορικά με την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Ανοδικά κινείται το σύνολο σχεδόν των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου, ο οποίος ενισχύεται από την άνοδο κατά 1,31% χθες του Nasdaq και την ανακοίνωση κερδών για το γ’ οικονομικό τρίμηνο της Cisco Systems.

Στις τεχνολογικές μετοχές με τα μεγαλύτερα κέρδη συγκαταλέγονται οι Infineon, STMElectronics και Invensys.

Κέρδη καταγράφει και η μετοχή της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Bayer AG, της οποίας τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2003 αυξήθηκαν κατά 12% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ανοδική πορεία ακολουθούν και οι τίτλοι της Deutsche Post, η οποία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της για το πρώτο τρίμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 5% στα 951 εκ. ευρώ σε σχέση με πέρισυ, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για μικρή μείωση της κερδοφορίας.

Ωστόσο, πτωτικά κινούνται οι τίτλοι της Deutsche Bank, της BNP Paribas και της Swiss Re.

Στις 3.997 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο, καταγράφοντας πτώση της τάξεως του 0,24%. Κατά 0,36% και στις 3.047 μονάδες υποχωρεί ο CAC 40 στο Παρίσι.

Στις 3.060,37 μονάδες υποχωρεί ο DAX στη Φρανκφούρτη (-0,60%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v