Εταιρικά και futures ”ωθούν” την Ευρώπη

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές, καθώς το κλίμα διαμορφώνουν τα εταιρικά αποτελέσματα και τα ευνοϊκά futures, ενώ οι επενδυτές αφομοιώνουν τα τελευταία macro στοιχεία για την ανεργία και το δείκτη υπηρεσιών στην Ευρωζώνη.

Ανοδικά κινούνται οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές, με το κλίμα να διαμορφώνουν τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου και τα ευνοϊκά futures, ενώ οι επενδυτές αφομοιώνουν τα τελευταία macro στοιχεία για την ανεργία και το δείκτη υπηρεσιών PMI στην Ευρωζώνη.

Πιο συγκεκριμένα, αμετάβλητη στο 8,7% παρέμεινε η ανεργία στην Ευρωζώνη το μήνα Μάρτιο, έναντι προβλέψεων για αύξηση 0,1% των αναλυτών, ενώ και ο δείκτης υπηρεσιών PMI Απριλίου παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα, στις 47,7 μονάδες, επαληθεύοντας τις προβλέψεις.

Ανοδική προδιαγράφεται η έναρξη της συνεδριάσεως στη Wall, σύμφωνα με τα futures, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία Γκρήνσπαν μετά τη σημερινή συνεδρίαση της FED για τα αμερικανικά επιτόκια.

Η πλειονότητα των αναλυτών εκτιμούν ότι η FED δεν θα προχωρήσει, προς το παρόν, σε μείωση των επιτοκίων, τηρώντας στάση αναμονής.

Ανοδικά κινείται το σύνολο σχεδόν των πετρελαϊκών εταιριών, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα α’ τριμήνου της γαλλικής Total, τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα.

Εξάλλου, το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών συγκεντρώνουν και οι φαρμακοβιομηχανίες, καθώς η αγγλική AstraZeneca πήρε την έγκριση του αρμόδιου οργανισμού των ΗΠΑ για κυκλοφορία του αντικαρκινικού φαρμάκου της Iressa στην αγορά της χώρας.

Ωστόσο, πτωτική πορεία καταγράφει η μετοχή της Safeway, μετά τη φημολογία για απόσυρση της προσφοράς εξαγοράς από την ανταγωνίστριά της Philip Green.

Στις 3.996 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,1%. Ανοδικά κατά 0,95% και στις 3.027 μονάδες κινείται ο CAC 40 στο Παρίσι.

Ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης διαμορφώνεται στις 3.024,5 μονάδες και στο +0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v