Henkel: Αύξηση 25% στα κέρδη τριμήνου

Αύξηση 25% σημείωσαν τα κέρδη της γερμανικής Henkel στο πρώτο τρίμηνο του 2003, υπολειπόμενα ωστόσο των προβλέψεων των αναλυτών, ενώ η εταιρία ανακοίνωσε ότι η ισχυροποίηση του ευρώ θέτει σε κίνδυνο τον στόχο της για αύξηση των πωλήσεων κατά 4% στο σύνολο του έτους.

Henkel: Αύξηση 25% στα κέρδη τριμήνου
Αύξηση 25% σημείωσαν τα κέρδη της γερμανικής εταιρίας χημικών Henkel στο πρώτο τρίμηνο του 2003, υπολειπόμενα ωστόσο των προβλέψεων των αναλυτών, ενώ η εταιρία ανακοίνωσε ότι η ισχυροποίηση του ευρώ θέτει σε κίνδυνο τον στόχο της για αύξηση των πωλήσεων κατά 4% στο σύνολο του έτους.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του έτους ανήλθαν στα 116 εκατ. ευρώ, έναντι 93 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 25%. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 125 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η βελτίωση του περιθωρίου μικτού κέρδους κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, στο 47,9%, επί των πωλήσεων και η μείωση των λειτουργικών δαπανών αποτέλεσαν την αιτία αύξησης του λειτουργικού κέρδους κατά 3,5% στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2003 στα 168 εκατ. ευρώ, έναντι των 162 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Οι πωλήσεις της εταιρίας υποχώρησαν την ίδια περίοδο κατά 3,1%, διαμορφούμενες στα 2,34 δισ. ευρώ, λόγω, κυρίως, της ισχυροποίησης του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Η Henkel επεσήμανε ότι η διατήρηση της οικονομικής αβεβαιότητας σε συνδυασμό με κινδύνους από συναλλαγματικές διακυμάνσεις βάζουν σε κίνδυνο την επίτευξη του στόχου της εταιρίας για αύξηση των πωλήσεών της εντός του 2003 κατά 4%, ενώ αναφορικά με τα κέρδη ανά μετοχή θα γίνει σημαντική προσπάθεια για να επιτευχθεί τελικά ανάπτυξη της τάξης σχεδόν του 10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v