EasyJet: Ζημιογόνο το α’ οικονομικό εξάμηνο

H EasyJet, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους ήταν ζημιογόνο, καθώς η κρίση που ταλανίζει τον αεροπορικό κλάδο συνέπεσε και με την αύξηση της μεταφορικής της ικανότητας.

EasyJet: Ζημιογόνο το α’ οικονομικό εξάμηνο
H EasyJet, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους ήταν ζημιογόνο.

Εξάλλου, η κρίση που σοβεί στον αεροπορικό κλάδο συνέπεσε και με την αύξηση της μεταφορικής ικανότητας της εταιρίας, οπότε η πληρότητα ήταν ακόμη δυσκολότερο να είναι αυξημένη.

Πιο συγκεκριμένα, για την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2002 μέχρι και το Μάρτιο του 2003, ο αερομεταφορέας κατέγραψε ζημιές, προ φόρων, 48,1 εκ. στερλινών, έναντι κερδών προ φόρων 1 εκ. στερλινών στο πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Η μέση τιμή των εισιτηρίων της εταιρίας μειώθηκε κατά 10,7% σε ετήσια βάση, εξαιτίας τόσο της αύξησης της μεταφορικής της ικανότητας, όσο και της μειωμένης, λόγω της γεωπολιτικής αβεβαιότητας, ζήτησης.

Ως αντισταθμιστικό μέτρο για τη μειωμένη ζήτηση, η EasyJet προχώρησε σε ειδικές προσφορές επί των ήδη χαμηλών τιμών, με αποτέλεσμα να συρρικνωθούν τα περιθώρια κέρδους.

Επισημαίνεται ότι η εταιρία προχώρησε σε επενδύσεις για αύξηση της μεταφορικής της ικανότητας κατά 40% τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ κατά το ίδιο ποσοστό αυξήθηκαν και οι επιβάτες της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v