Διόρθωσης συνέχεια στις ευρωαγορές (update)

Πτωτικές είναι οι τάσεις που επικρατούν μετά το άνοιγμα στις ευρωαγορές, καθώς αφορμή για συνέχιση της διόρθωσης φαίνεται να δίνουν οι εκτιμήσεις για τις συνεδριάσεις των ΕΚΤ και BoE, οι οποίες αναμένεται να αφήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια. ABN και Aegon επικεφαλής της υποχώρησης.

Πτωτική τάση επικρατεί στις ευρωαγορές, μετάτο άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να προεξοφλούν ότι τα επιτόκια δεν θα μειωθούν. Εξάλλου, το κλίμα επιβαρύνει η πτωτική πορεία της Wall το βράδυ της Τετάρτης.

Οι πλειονότητα των αναλυτών εκτιμά ότι τα επιτόκια τόσο στην ευρωζώνη όσο και στη Βρετανία θα παραμείνουν αμετάβλητα, όταν θα ανακοινωθούν στις 14:45 και 14:00 ώρα Ελλάδος, αντίστοιχα.

Ενδεικτική της υποχώρησης είναι η εικόνα σε τραπεζικές μετοχές και σε μετοχές χρηματοοικονομικών εταιριών. Εκεί, η ολλανδική ABN Amro χάνει περίπου 4,5%, ενώ η Aegon βρίσκεται στο -2,5%.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας BMW, τα κέρδη της οποίας για το πρώτο τρίμηνο υποχώρησαν στα 510 εκ. ευρώ, ξεπερνώντας ωστόσο τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για κέρδη 440 εκ. ευρώ.

Απώλειες καταγράφει η μετοχή της KLM, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι για το πρώτο τρίμηνο σημείωσε απώλειες 181 εκ. ευρώ, έναντι απωλειών 120 εκ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της εταιρίας τροφίμων Richmond Foods, καθώς η εταιρία περιόρισε τις ζημιές της στο α’ τρίμηνο στα 0,2 εκ. ευρώ από τα 0,7 εκ. ευρώ στην αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία της ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία στο β’ εξάμηνο του 2003.

Στις 3.959 μονάδες κινείται ο FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, σημειώνοντας απώλειες της τάξεως του 0,85%. Απώλειες 1,11%, διαμορφούμενος στις 2.990 μονάδες καταγράφει ο CAC 40 στο Παρίσι.

Στις 2.966 μονάδες και στο -1,31% ο DAX στη Φρανκφούρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v