Αποκόμιση κερδών στις ευρωπαϊκές αγορές

Χαμηλότερα έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να ανησυχούν για τα υψηλά επίπεδα της ανεργίας στη Γερμανία, αλλά και για την συνεχόμενη άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Με απώλειες έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές μετά από ανακοίνωση ότι η ανεργία στη Γερμανία διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας πενταετίας, στο 10,7%.

Οι μετοχές των εταιριών που τα έσοδά τους στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές τους, όπως της Clariant της Thomson και της Axa, υποχώρησαν, λόγω της ανησυχίας ότι η υποχώρηση του δολαρίου ενδέχεται να είναι επιβλαβής για τις πωλήσεις και τα κέρδη τους.

Πιέσεις ασκήθηκαν και στη μετοχή της Volkswagen, καθώς ανακοίνωσε πτώση 68% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου.

Η μετοχή της μεγαλύτερης χαλυβουργικής εταιρίας της Γερμανίας, ThyssenKrupp, δέχθηκε σημαντικές πιέσεις, όπως και η μετοχή της Siemens, η μεγαλύτερη εταιρία μηχανολογικού εξοπλισμού της χώρας.

Κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των τραπεζών BNP και Commerzbank, που ανακοίνωσαν καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Ανοδικά για τον ίδιο λόγο κινήθηκε η μετοχή της Bayer.

Με απώλειες της τάξεως του 0,34% έκλεισε το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με το δείκτη FTSE 100 στις 3.992,90 μονάδες. Χαμηλότερα έκλεισε και το χρηματιστήριο του Παρισιού, με το δείκτη CAC 40 στις 3.023,96 μονάδες, μειωμένος κατά 1,10%.

Πιέσεις ασκούνται αυτή την ώρα και στο δείκτη DAX στη Φρανκφούρτη, που υποχωρεί κατά 1,58%, στις 3.018,61 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v