Διχασμένες οι ευρωαγορές από futures - ισχυρό ευρώ

Σε ”πράσινο” έδαφος πέρασαν οι ευρωαγορές, καθώς η θετική εικόνα από τα futures στη Wall Street αντισταθμίζει τις πιέσεις που προκαλούσε από την αρχή της ημέρας στις ευρωπαϊκές εταιρίες με εξαγωγικό προσανατολισμό η νέα ισχυροποίηση του ευρώ.

Θετικό είναι το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το διαφαινόμενο ανοδικό άνοιγμα στη Wall Street, φαίνεται να αντισταθμίζει τις ανησυχίες που προκαλεί σε επενδυτές και αναλυτές η άνοδος του ευρώ.

Πιέσεις καταγράφονταν από την αρχή των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων, με τις σημαντικότερες απώλειες να καταγράφονται σε τίτλους εταιριών με εξαγωγικό προσανατολισμό, όπως η Philips, η Thomson κ.α.

Για επιφυλακτική συνεδρίαση, λόγω της έλλειψης ”φρέσκων” σημαντικών ειδήσεων και του Σαββατοκύριακού κάνουν λόγο οι αναλυτές, κάτι που σημαίνει ότι η οριστική τάση θα είναι ξεκάθαρη το απόγευμα, μετα΄το άνοιγμα και των αμερικανικών αγορών.

Περιορισμένες τοποθετήσεις καταγράφονται σε δεικτοβαρείς- τραπεζικούς τίτλους, κάτι που όπως επισημαίνουν αναλυτές ενισχύει τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Κέρδη σημειώνει η μετοχή της Ahold, αφού η ολλανδική ετιαρία ανακοίνωσε ότι τα δύο ττης στελέχη που έχουν ήδη απολυθεί ευθύνονται γιατις λογιστικές παρατυπίες ύψους 800 εκατ. δολ. στην αμερικανική θυγατρική της.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE 100 εμφανίζει άνοδο κατά 0,56% και διαμορφώνεται στις 3.950 μονάδες, ενώ στο +0,58% και τις 2.902 μονάδες βρίσκεται ο γερμανικός DAX. Στο +0,11% και τις 2.942 μονάδες κινείται ο CAC 40, στο χρηματιστήριο του Παρισιού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v