Επέστρεψε στα κέρδη η Deutsche Telekom

Στην κερδοφορία επέστρεψε η Deutsche Telekom, αφού για το α΄ τρίμηνο του έτους εμφάνισε καθαρά κέρδη 100 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,4 δισ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2002. Η διοίκηση απέδωσε την εξέλιξη στην περικοπή κόστους και στην αύξηση εσόδων, ενώ εμφανίστηκε θετική για το σύνολο του έτους.

Επέστρεψε στα κέρδη η Deutsche Telekom
Κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας 850 εκατ. ευρώ εμφάνισε για το α΄ τρίμηνο του 2003 η Deutsche Telekom, έναντι ζημιών 1,8 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2002.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας, για το ίδιο χρονικό διάστημα, διαμορφώθηκαν στα 100 εκατ. ευρώ, έναντι των περσινών απωλειών της τάξης του 1,4 δισ. ευρώ.

Ο όμιλος ευνοήθηκε από τα core earnings και στις τέσσερις βασικές του δραστηριότητες, καθώς η αύξηση εσόδων και ο περιορισμός του κόστους αύξησε τα περιθώρια (margins).

Ως αποτέλεσμα, η διοίκηση της εταιρίας αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για EBITDA στα 17,2- 17,7 δισ. ευρώ, από 16,7- 17,7 δισ. ευρώ.

Επίσης, η υπερχρεωμένη γερμανική επιχείρηση ανακοίνωσε ότι η πολιτική αποδέσμευσης από δραστηριότητες που δεν σχετίζονται με το βασικό της αντικείμενο και η αύξηση των ταμειακών ροών βοήθησε σημαντικά στον περιορισμό του χρέους της, κάτι, που σύμφωνα με τους αναλυτές σημαίνει, ότι η τηλεπικοινωνιακή είναι κοντά στην επίτευξη του στόχου της για χρέος ίσο με τρεις φορές τα EBITDA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v