Η επενδυτική τραπεζική ενίσχυσε SocGen-Lyonnais

Καλύτερα από τα αναμενόμενα ήταν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2003 δύο μεγάλων γαλλικών τραπεζών, της Societe Generale και της Credit Lyonnais, καθώς ενισχύθηκαν από τον τομέα επενδυτικής τραπεζικής.

Η επενδυτική τραπεζική ενίσχυσε SocGen-Lyonnais
Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2003 ανακοίνωσαν δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Γαλλίας, η Societe Generale και η Credit Lyonnais, που παρά το πλήγμα που δέχθηκαν από την αποδυναμωμένη γαλλική οικονομία και την υποχώρηση των χρηματιστηριακών αγορών, ενισχύθηκαν από τον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής.

Η SocGen, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της υποχώρησαν κατά 5,6%, στα 511 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένων έκτακτων κερδών ύψους 187 εκατ. ευρώ, από την πώληση ακινήτου της στο Παρίσι.

Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη της τάξεως των 382 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από τον τραπεζικό τομέα ενισχύθηκαν κατά 1,2%, στα 3,75 δισ. ευρώ.

Αυξημένα κατά 4,4% ήταν τα κέρδη της Credit Lyonnais, στα 236 εκατ. ευρώ, από τα 226 εκατ. ευρώ που είχε κατά το περσινό τρίμηνο, λόγω της απροσδόκητης μείωσης των αποθεματικών για τα επισφαλή δάνεια, αλλά και χάρη στην κατά 88% αύξηση των κερδών στον τομέα επενδυτικής τραπεζικής, ύψους 106 εκατ. ευρώ.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη θα διαμορφώνονταν στα 211 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 1,8%, στο 1,68 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v