Τεχνολογικές πιέσεις σε Λονδίνο - Παρίσι

Μικτή ήταν και η σημερινή εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών, με τις αγορές του Λονδίνου και του Παρισιού να κλείνουν χαμηλότερα, ενώ κέρδη συνεχίζει να καταγράφει αυτή την ώρα το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Δεν κατάφεραν να κρατηθούν σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές, με μόνη εξαίρεση τη Φρανκφούρτη, καθώς η άνοδος των αυτοκινητοβιομηχανιών και των χημικών εταιριών, δεν κατάφερε να αντισταθμίσει τις απώλειες των τεχνολογικών εταιριών.

Κέρδη κατέγραψαν αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η DaimlerChrysler και η BMW, όπως επίσης και οι χημικές εταιρίες, όπως η Bayer και η BASF, καθώς η υποχώρηση του ευρώ περιόρισε τις ανησυχίες των επενδυτών για τα κέρδη των εξαγωγικών εταιριών.

Ανοδικά κινήθηκε η γερμανική εταιρία κοινής ωφέλειας RWE, μετά από την ανακοίνωση αύξησης των λειτουργικών εσόδων της κατά 33%.

Ωστόσο, οι αγορές επηρεάσθηκαν από την υποχώρηση του δείκτη Nasdaq στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να ασκηθούν πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές, που παρέσυραν σε χαμηλότερα επίπεδα τους δείκτες του Παρισιού και του Λονδίνου.

Οι προσεκτικές προβλέψεις της εταιρίας των ΗΠΑ Applied Materials, είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσουν μετοχές όπως της ολλανδικής ASML και πολλών άλλων τεχνολογικών εταιριών.

Με απώλειες της τάξεως του 0,62% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 3.975 μονάδες. Οριακά χαμηλότερα κατά 0,06% έκλεισε και το Παρίσι, με το δείκτη CAC 40 στις 2.961,83 μονάδες.

Ανοδικά κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, ενισχυμένος κατά 0,43%, στις 2.922,55 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v