Ευρώ και futures οδηγούν σε κέρδη την Ευρώπη

Σε θετικό έδαφος έδαφος κινούνται οι ευρωαγορές, καθώς η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου καθησύχασε τις ανησυχίες για τις πωλήσεις των εξαγωγικών εταιριών στις ΗΠΑ. Ανοδο προοιωνίζουν τα futures.

Σε θετικό έδαφος έδαφος κινούνται οι ευρωαγορές καθώς η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου καθησύχασε τις ανησυχίες για τις πωλήσεις των εξαγωγικών εταιριών στις ΗΠΑ, ενώ ανοδικό ”βλέπουν” το άνοιγμα της Wall τα futures.

Αναλυτικότερα, το ευρώ υποχώρησε από τα υψηλά τετραετίας σε σχέση με το δολάριο, εν μέσω φημών ότι η υπήρξε παρέμβαση από την Τράπεζα της Ιαπωνίας για περιορισμό των απωλειών του δολαρίου έναντι του γεν.

Με άνοδο αναμένεται να ”ανοίξει” η Wall σύμφωνα με τα futures, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και τα macro στοιχεία για το δείκτη λιανικών πωλήσεων Απριλίου στις ΗΠΑ, τον οποίο οι αναλυτές προβλέπουν στο +0,4% σε σχέση με το Μάρτιο.

Κέρδη καταγράφει το σύνολο σχεδόν των αυτοκινητοβιομηχανιών, με τις Volkswagen και Daimler Chrysler να ξεχωρίζουν.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της RWE μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο του 2003.

Η μετοχή της Alstom στο χρηματιστήριο του Παρισιού σημειώνει σημαντικές απώλειες, αφού κατέγραψε ζημιές- ρεκόρ της τάξεως των 1,38 δισ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο, συγκρινόμενες με ζημιές 139 εκ. ευρώ στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Πάνω από το ψυχολογικό όριο των 4000 μονάδων, στις 4.014, βρίσκεται ο FTSE στο Λονδίνο, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 0,36%. O δείκτης CAC 40 στο Παρίσι βρίσκεται στο +1,32%, και στις 3.002 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη κινείται ανοδικά κατά 1,40% και στις 2.950 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v