Την τάση ”ψάχνουν” οι ευρωαγορές

Μικτές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, με την υποχώρηση, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα του ευρώ έναντι του δολαρίου να ”απομακρύνει” μέρος των ανησυχιών για τις εξαγωγές των ευρωπαϊκών εταιριών. Σημάδια κόπωσης στο Λονδίνο, μετά το συνεχόμενο ”φλερτ” (χωρίς ανταπόκριση) με τις 4.000 μονάδες.

Μικτές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, με την υποχώρηση, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα του ευρώ έναντι του δολαρίου να ”απομακρύνει” μέρος των ανησυχιών για τις εξαγωγές των ευρωπαϊκών εταιριών, ενώ το Λονδίνο εμφανίζει σημάδια κόπωσης, στην προσπάθεια διάσπασης του ψυχολογικού ορίου των 4.000 μονάδων.

Αναλυτικότερα, οι χθεσινές δηλώσεις στο πρακτορείο Reuters του αξιωματούχου της ΕΚΤ, Ernst Welteke, σύμφωνα με τις οποίες η τράπεζα ”έχει τα περιθώρια για μείωση των επιτοκίων εάν η άνοδος του ευρώ και η πτώση της τιμής του πετρελαίου επιδράσουν πτωτικά στον πληθωρισμό”, δημιούργησε προσδοκίες σε επενδυτές και αναλυτές για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο περισσότερο από το αναμενόμενο 0,25%, και οδήγησε σε υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου και του γεν, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

Αναλυτές εξάλλου επισημαίνουν ότι το χθεσινό κλείσιμο του Λονδίνου κατά 0,1 μονάδες κάτω από το ψυχολογικό όριο των 4.000, ”εκνεύρισε” πολλούς επενδυτές και θα επιδράσει αρνητικά στο σημερινό χρηματιστηριακό κλίμα.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της γερμανικής Mobilcom, μετά την επιστροφή της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας στην κερδοφορία κατά το πρώτο τρίμηνο.

Η μετοχή της Alstom στο χρηματιστήριο του Παρισιού σημειώνει σημαντικές απώλειες, αφού κατέγραψε ζημιές- ρεκόρ της τάξεως των 1,38 δισ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο, συγκρινόμενες με ζημιές 139 εκ. ευρώ στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι της εταιρία κοινής ωφελείας RWE, η οποία για το α’ τρίμηνο του έτους ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, καταγράφοντας αύξηση 33% στα λειτουργικά της κέρδη σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Στις 3.981,7 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο, καταγράφοντας απώλειες -0,46%. Ανοδικά κατά 0,12% και στις 2.968 μονάδες ο CAC 40 στο Παρίσι.

O δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης καταγράφει απώλειες 0,08%, διαμορφούμενος στις 2.908 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v