S&P: Αναβάθμισε τη France Telecom

Αναβαθμίστηκε η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της France Telecom από τη Standard & Poor’s, κίνηση που, όπως φαίνεται, δίνει ”ψήφο εμπιστοσύνης” στην προσπάθεια του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, Τιερί Μπρετόν, να μειώσει το υψηλό χρέος της εταιρίας.

S&P: Αναβάθμισε τη France Telecom
Τη βαθμολογία της France Telecom αύξησε η Standard & Poor’s, μετά από έξι χρόνια συνεχών μειώσεων, δείχνοντας ότι η δεύτερη μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρία της Ευρώπης αντιμετωπίζει επιτυχώς το υψηλό χρέος που απέκτησε κατά τη διάρκεια της περιόδου των μεγάλων εξαγορών.

Η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της France Telecom και της μονάδας κινητής τηλεφωνίας της, Orange, αναθεωρήθηκε στο BBB από το BBB-, ενώ η S&P δήλωσε ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε νέα αναβάθμιση, κάτι που προκάλεσε την άνοδο των μετοχών και των ομολόγων της εταιρίας.

”Στη βαθμολογία της France Telecom λαμβάνεται υπ’ όψιν η βελτιωμένη οικονομική κατάσταση της εταιρίας, αποτέλεσμα της έκδοσης νέων ομολόγων και της πώλησης περιουσιακών στοιχείων κατά το πρώτο τρίμηνο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η S&P.

Να σημειωθεί ότι η βαθμολογία της British Telecom βρίσκεται στο A- από τον Αύγουστο, ενώ της Royal KPN αναβαθμίστηκε στο BBB τον Δεκέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v