Τράπεζες και τηλεπικοινωνίες τονώνουν την Ευρώπη

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές, μετά το οριακά αρνητικό άνοιγμα, καθώς τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα των Deutsche Telecom και Societe Generale ωθούν σε κέρδη τηλεπικοινωνίες και τράπεζες. Πιέσεις ωστόσο αναμένονται από τα δυσοίωνα στοιχεία για το ΑΕΠ της Γερμανίας και τη χθεσινή πτώση της Wall.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές, μετά το οριακά αρνητικό άνοιγμα, καθώς τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα των Deutsche Telecom και Societe Generale ωθούν σε κέρδη τηλεπικοινωνίες και τράπεζες. Τα κέρδη ωστόσο περιορίζουν τα δυσοίωνα στοιχεία για το ΑΕΠ της Γερμανίας και η χθεσινή πτώση της Wall.

Αναλυτικότερα, η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε κατά 0,2% στο πρώτο τρίμηνο του 2003 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, εντείνοντας τους φόβους της ύφεσης στην ”καρδιά” της ευρωζώνης.

Επισημαίνεται ότι οι αναλυτές ”έβλεπαν” αύξηση 0,1% του ΑΕΠ.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρίας τηλεπικοινωνιών Deutsche Telecom, ”συμπαρασύροντας” το σύνολο σχεδόν του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, καθώς η εταιρία ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών καταγράφοντας για το α’ τρίμηνο του έτους καθαρά κέρδη 850 εκ. ευρώ, έναντι ζημιών 1,8 δισ. ευρώ στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Societe Generale, η οποία ανακοίνωσε ότι για το πρώτο τρίμηνο του έτους σημείωσε υποχώρηση στα κέρδη κατά 5,6%, από το 21% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ανοδικά κινούνται και οι τίτλοι των ABN Amro και Credit Suisse.

Στο Λονδίνο, ανοδική τροχιά καταγράφει η μετοχή της Selfridges, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας λιανικών πωλήσεων ότι οι πωλήσεις της για τις 14 πρώτες εβδομάδες του τρέχοντος οικονομικού έτους αυξήθηκαν κατά 8%.

Στις 3.980,6 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο σημειώνοντας άνοδο 0,15%. Κέρδη 0,32% σημειώνει ο DAX στη Φρανκφούρτη, στις 2.935 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 κινείται περί τις 2.966 μονάδες και στο +0,19%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v