Ανοδικά o FTSE 100, αλλαγές προσήμων για CAC-DAΧ

Ανοδικά κινείται ο δείκτης FTSE 100, καθώς οι επενδυτές αντλούν αισιοδοξία από τη θετική εικόνα των futures στη Wall. Σε αναζήτηση τάσης επιδίδονται εκ νέου Παρίσι και Φρανκφούρτη, ”ζυγίζοντας” αφενός τις δυσμενείς επιπτώσεις της ανόδου του ευρώ και αφετέρου τη θετική δήλωση του νέου CEO της Deutsche Telekom.

Ανοδικά κινείται ο δείκτης FTSE 100, καθώς οι επενδυτές αντλούν αισιοδοξία από τη θετική εικόνα των futures στη Wall. Σε αναζήτηση τάσης επιδίδονται εκ νέου Παρίσι και Φρανκφούρτη, ”ζυγίζοντας” αφενός τις δυσμενείς επιπτώσεις της ανόδου του ευρώ και αφετέρου τη θετική δήλωση του νέου CEO Deutsche Telekom.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, το ΑΕΠ της Γαλλίας ”έτρεξε” στο α’ τρίμηνο με 0,3% σε τριμηνιαία και με 1% σε ετήσια βάση, επαληθεύοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στη Μ. Βρετανία, ο πληθωρισμός για το μήνα Απρίλιο παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,7% σε μηνιαία και στο 3% σε ετήσια βάση αντίστοιχα. Οι αναλυτές περίμεναν οριακή άνοδο του πληθωρισμού στο 0,8% και στο 3,1% αντίστοιχα.

Ανοδικό προδιαγράφεται το άνοιγμα της Wall σύμφωνα με τα futures, με τον προυπολογισμό Απριλίου του αμερικανικού υπουργείου οικονομικών να αναμένεται στις 21:00 ώρα Ελλάδος. Οι αναλυτές εκτιμούν το ύψος του προυπολογισμού στα 50 δισ. δολάρια.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρίας τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, παρασύροντας και το σύνολο σχεδόν του κλάδου. Αναλυτικότερα, ο νέος διευθύνων συμβούλος της Deutsche Telekom, Kai-Uwe Rick προέβλεψε, στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης των μετόχων, ότι η υπερχρεωμένη εταιρία θα επιστρέψει στην κερδοφορία στο 2003.

Πιέσεις δέχεται ο ασφαλιστικός κλάδος, μετά την υποβάθμιση από την UBS Warbug, της γαλλικής Axa και της ολλανδικής Aegon.

Κερδοφόρα συνεχίζεται η συνεδρίαση στο Λονδίνο για τη μετοχή της Marks & Spencer, η παρουσίασε αύξηση 21,1% στα λειτουργικά κέρδη της, για το οικονομικό έτος.

Στις 3.963 μονάδες και στο +0,56% κινείται ο FTSE στο Λονδίνο. Περί το +0,06% και στις 2.869 μονάδες βρίσκεται ο CAC 40 στο Παρίσι.

Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει άνοδο 0,12%, διαμορφούμενος στις 2.854 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v