”Ψάχνονται” οι ευρωαγορές

Τάση αναζητούν οι ευρωαγορές, μετά τη χθεσινή μεγάλη πτώση τους και το αρνητικό κλείσιμο της Wall. Θετικά επιδρά στο χρηματιστηριακό κλίμα η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, ενώ πιέσεις δεχεται ο τραπεζικός κλάδος.

Τάση αναζητούν οι ευρωαγορές, μετά τη χθεσινή μεγάλη πτώση και το αρνητικό κλείσιμο της Wall, ενώ θετικά επιδρά στο χρηματιστηριακό κλίμα η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Αναλυτικότερα, το ευρωπαικό νόμισμα υποχώρησε μέχρι και τα 1,1620 δολάρια σήμερα το πρωί.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου είχε φτάσει στα 1,1738 δολάρια ανά μονάδα ευρωπαικού νομίσματος.

Ορισμένοι αναλυτές εξάλλου επισημαίνουν ότι η χθεσινή πτωτική πορεία των ευρωαγορών δεν πρέπει να προκαλεί μεγάλη ανησυχία, καθώς ο όγκος των συναλλαγών ήταν περιορισμένος.

Πιέσεις δέχεται ο τραπεζικός κλάδος, με την μεγαλύτερη υποχώρηση να σημειώνουν οι τίτλοι της Deutsche Bank και της ABN Amro.

Πτωτική τροχιά ακολουθεί η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρίας ατσαλιού στον κόσμο Arcelor SA, καθώς αντιμετωπίζει την απεργία των εργατών της στο εργοστάσιο της Ν. Γαλλίας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το επικείμενο κλείσιμό του στα πλαίσια μείωσης του κόστους.

Ανοδικά κινούνται στο χρηματιστήριο του Λονδίνου οι τίτλοι της EMI, η οποία ανακοίνωσε ότι για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου κατέγραψε κέρδη 229,7 εκ. στερλίνων, έναντι ζημιών 199,5 εκ. στερλίνων ένα χρόνο νωρίτερα.

Κέρδη καταγράφει και η μετοχή της φαρμακευτικής Roche, καθώς οι μετοχές της θυγατρικής της Genentech, εκτοξεύτηκαν στο +45% χθες στη Wall, μετά την ανακοίνωση ενός νέου φαρμάκου για τον καρκίνο.

Κερδοφόρα είναι μέχρι στιγμής η συνεδρίαση και για τη μετοχή της Marks & Spencer, η παρουσίασε αύξηση 21,1% στα λειτουργικά κέρδη της, για το οικονομικό έτος.



Στις 3.949,8 μονάδες και στο +0,21% κινείται ο FTSE στο Λονδίνο. Περί το -0,48% και στις 2.849 μονάδες βρίσκεται ο CAC 40 στο Παρίσι.

Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει πτώση 0,16%, διαμορφούμενος στις 2.845 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v