Υψηλότερα ο πήχης στις ευρωαγορές

Διευρύνονται τα κέρδη για τις ευρωαγορές, καθώς η διάσπαση των ψυχολογικών ορίων για FTSE και CAC - DAX ενθαρρύνει περαιτέρω τους επενδυτές, μετά και την μεγαλύτερη του αναμενόμενου υποχώρηση του πληθωρισμού τον Απρίλιο. Με ενδιαφέρον αναμένονται τα macro στοιχεία από ΗΠΑ, χωρίς τάση τα futures.

Διευρύνονται τα κέρδη για τις ευρωαγορές, καθώς η διάσπαση των ψυχολογικών ορίων των 4.000 μονάδων για FTSE και των 3.000 μονάδων για CAC και DAX ενθάρρυνε τους επενδυτές για νέες τοποθετήσεις, μετά και την μεγαλύτερη του αναμενόμενου υποχώρηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη στο 2,1% τον Απρίλιο.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η διάσπαση των ορίων είναι σημαντική για την ψυχολογία των επενδυτών, ενώ θέτουν ως επόμενο εφικτό στόχο τις 4.100 μονάδες για Λονδίνο, και τις 3.050 για Φρανκφούρτη και Παρίσι, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Στο 2,1% διαμορφώθηκε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός της ευρωζώνης για το μήνα Απρίλιο (έναντι του Απριλίου του 2002), όπως ανακοίνωσε η Eurostat, ενώ το Μάρτιο είχε βρεθεί στο 2,4%. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα υπάρξει μικρότερη υποχώρηση, έως το 2,2%.

Τα futures ”βλέπουν” σχεδόν αμετάβλητους τους δείκτες στην αρχή της συνεδρίασης στη Wall, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται από τις ΗΠΑ τα macro στοιχεία για το δείκτη τιμών καταναλωτή Απριλίου και τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Michigan. Οι αναλυτές περιμένουν τους δείκτες στο –0,1% και στο 87 αντίστοιχα.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Allianz, παρασύροντας σε πτώση το σύνολο σχεδόν του ασφαλιστικού κλάδου στη Γερμανία, η οποία ”απογοήτευσε” καταγράφοντας μεγαλύτερες του αναμενόμενου ζημιές ύψους 520 εκ. ευρώ για το α’ τρίμηνο του έτους.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της αντασφαλιστικής Scor, μετά την ανακοίνωσή της ότι κατέγραψε για το α’ τρίμηνο κέρδη της τάξεως των 31 εκ. ευρώ, σε σχέση με κέρδη 7 εκ. ευρώ στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των ασφαλιστικών Legal&General και Old Mutual στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE καταγράφει κέρδη 1,51% , διαμορφούμενος στις 4.071 μονάδες. Στις 3.014 μονάδες και στο +0,65% ο CAC 40 στο Παρίσι.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη κινείται περί τις 3.019 μονάδες και στο +1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v