Ευρώ και Credit Agricole ”πιέζουν” τις ευρώαγορες

Πιέσεις δέχονται οι ευρωαγορές καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες από την ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, ενώ οι επενδυτές αφομοιώνουν και τα χειρότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τριμήνου της Credit Agricole.

Πιέσεις δέχονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες από την ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, ενώ οι επενδυτές αφομοιώνουν και τα χειρότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τριμήνου της Credit Agricole.

Αναλυτικότερα, το ευρώ άγγιξε το πρωί τα 1,17 δολάρια (1,1692), μετά και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας των ΗΠΑ το σαββατοκύριακο, οι οποίες μεταφράστηκαν ως δείγμα ”ανοχής” των ΗΠΑ έναντι της εξασθένισης του αμερικανικού νομίσματος.

Απώλειες καταγράφουν οι τίτλοι της γαλλικής Credit Agricole, μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι για το α’ τρίμηνο του 2003 μειώθηκαν κατά 5,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, γεγονός που αποδόθηκε από τη διοίκηση της εταιρίας στην υποχώρηση των αγορών.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της British Airways, η οποία ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων 135 εκ. στερλινών για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2003, έναντι ζημιών 200 εκ. στερλινών την περσινή χρονιά, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Κέρδη σημειώνει η μετοχή της φαρμακευτικής Powerdect, μετά την ανακοίνωση ότι συμφώνησε στην πρόταση εξαγοράς της αμερικανικής Chiron Corporation στις 5,5 στερλίνες ανά μετοχή, αρκετά πάνω από την τιμή που διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο.

Περί τις 4.024 μονάδες κινείται ο FTSE, καταγράφοντας απώλειες 0,85%. Ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί κατά 1,19%, στις 2.959 μονάδες.

O DAX σημειώνει απώλειες 1,91%, στις 2.932 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v