Εταιρικά νέα και futures ενισχύουν τις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές, με τα εταιρικά κέρδη των BT και Zurich Financial να ”προτρέπουν” τους επενδυτές για τοποθετήσεις στον τηλεπικοινωνιακό και χρηματοοικονομικό κλάδο αντίστοιχα.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές, με τα εταιρικά κέρδη των BT και Zurich Financial να ”προτρέπουν” τους επενδυτές για τοποθετήσεις στον τηλεπικοινωνιακό και χρηματοοικονομικό κλάδο αντίστοιχα. Θετικά συνεισφέρει και η εικόνα των futures στη Wall.

Αναλυτικότερα, ανοδικό ”βλέπουν” το άνοιγμα της Wall τα futures, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται από τις ΗΠΑ τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας για την εβδομάδα μέχρι 17/5 (15:30 ώρα Ελλάδος). Οι αναλυτές τα περιμένουν σχεδόν αμετάβλητα, στις 418000.

Κέρδη περί του 5% καταγράφουν οι τίτλοι της βρετανικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών BT. Η εταιρία για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου σημείωσε ανακοίνωσε ισχυρή κερδοφορία (+44%) και μεγαλύτερο του αναμενόμενου μέρισμα, ενώ καθησύχασε και μέρος των ανησυχιών για το τεράστιο έλλειμμα του συνταξιοδοτικού της ταμείου.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της ασφαλιστικής Zurich Financial, καθώς ανακοίνωσε κέρδη για το α’ τρίμηνο της τάξεως των 116 εκ. ευρώ, από τα 6 εκ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Τα κέρδη της Zurich ”ανέβασαν” το σύνολο σχεδόν του χρηματοοικονομικού κλάδου στην Ευρώπη, με τη Fortis και τη Swiss Re να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Αντίθετα, πιέσεις δέχεται η μετοχή της Slough Estates Plc., καθώς η UBS Warbung υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της εταιρίας σε ”neutral” από ”buy”.

Κέρδη της τάξεως του 0,77% σημειώνει ο FTSE 100 στο Λονδίνο, διαμορφούμενος στις 3.997 μονάδες. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη κινείται περί το 0,28% και στις 2.834 μονάδες.

Στις 2.890 μονάδες και στο +0,35% ο CAC 40 στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v