Futures, macro και ευρώ ”κοκκινίζουν” την Ευρώπη

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές, καθώς στις ανησυχίες από την ανοδική πορεία του ευρώ, προστέθηκαν τα δυσοίωνα μακροοικονομικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και το εμπορικό ισοζύγιο. Πτωτική ”βλέπουν” τη Wall τα futures, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία Greenspan το απόγευμα.

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές, καθώς στις ανησυχίες από την ανοδική πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου, προστέθηκαν τα δυσοίωνα μακροοικονομικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και το εμπορικό ισοζύγιο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, υποχώρηση 1,2% σε μηνιαία και 0,3% σε ετήσια βάση σημείωσε ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής το Μάρτιο στην Ευρωζώνη, ενώ για πτώση 0,8% και άνοδο 0,5% σε μηνιαία και ετήσια βάση έκαναν λόγο οι αναλυτές.

”Αναπάντεχη” υποχώρηση σημείωσε και το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου, στα 1,6 δισ. ευρώ από τα 7,8 δις. ευρώ που το περίμεναν οι αναλυτές.

Τις ανησυχίες των επενδυτών ενέτειναν και οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Philips, Gerard Kleisterlee σύμφωνα με τις οποίες ”το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον και η υποχώρηση του δολαρίου προκαλούν πιέσεις στις πωλήσεις, ειδικά στα ηλεκτρικά είδη μαζικής κατανάλωσης και στον τομέα των ημιαγωγών”

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Fed θα μιλήσει για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και την οικονομική πολιτική στις 4:30 το απόγευμα. Αναλυτές επισημαίνουν ότι οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να ανιχνεύσουν ”ενδείξεις” για μείωση των επιτοκίων και σχόλια για το ”ασθενές” δολάριο στα λόγια του Alan Greenspan.

Επιπτοσθέτως, τα futures στη Wall προβλέπουν πτωτικό το άνοιγμα της αγοράς των ΗΠΑ.

Πτωτικά κινείται το σύνολο του χρηματοοικονομικού κλάδου, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι τίτλοι των Credit Agricole, Aegon και AXA.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της βρετανικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας MMO2, καθώς τα EBITDA της για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου διπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι.

Πτωτική τροχιά καταγράφουν οι τίτλοι της Thiel Logistics, η οποία κατέγραψε ζημιές για το α’ τρίμηνο, έναντι κερδών στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Περί τις 3.912 μονάδες κινείται ο FTSE στο Λονδίνο, στο –1,50%. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες της τάξεως του 2,10%, στις 2.780 μονάδες.

Στις 2.818 μονάδες και στο -2% ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v