Αυτοκινητοβιομηχανίες- Wall ενισχύουν CAC και DAX

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σε Παρίσι και Φρανκφούρτη, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να συγκεντρώνουν τίτλοι των αυτοκινητοβιομηχανιών. Θετικά συνεισφέρουν στο χρηματιστηριακό κλίμα τα κέρδη της Wall την Παρασκευή, ενώ κλειστές είναι σήμερα οι αγορές των ΗΠΑ και του Λονδίνου, λόγω αργίας.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σε Παρίσι και Φρανκφούρτη, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνουν τίτλοι των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Εξάλλου, θετικά συνεισφέρουν στο χρηματιστηριακό κλίμα τα κέρδη της Wall την Παρασκευή.

Χαμηλός είναι ο όγκος συναλλαγών, τόσο σε Παρίσι, όσο και σε Φρανκφούρτη, καθώς το χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι κλειστό λόγω αργίας (Bank Holiday).

Επισημαίνεται, ότι δεν θα διεξαχθεί σήμερα συνεδρίαση και στη Wall, λόγω του εορτασμού της Memorial Day, στις ΗΠΑ.

Κέρδη της τάξεως του 4% καταγράφει η μετοχή της Daimler Chrysler, συμπαρασύροντας στην άνοδο και το σύνολο του αυτοκινητιστικού κλάδου στο ”πράσινο”. H Mitsubishi Motor Co., στην οποία η Daimler έχει μερίδιο 37%, προέβλεψε ότι τα κέρδη της για το τρέχον έτος θα παρουσιάσουν αύξηση 7%.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της Telecom Italia, καθώς οι μέτοχοί της ενέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία την Κυριακή (93%) τη συγχώνευσή της με την Olivetti. Οι μέτοχοι της Olivetti θα ψηφίσουν για το θέμα εντός της ημέρας.

Στον αντίποδα, πτωτικά κινούνται οι τίτλοι της Swiss Life. Η ασφαλιστική εταιρία, ανακοίνωσε την πώληση της θυγατρικής της Sterling στην LGT έναντι 197 εκ. ελβετικών φράγκων, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσής της.

Πιέσεις ασκούνται και στη μετοχή της Air France, μετά την ανακοίνωση του γαλλικού αερομεταφορέα ότι ακύρωσε το 65% των πτήσεων της για την Τρίτη, λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Περί το +0,54% και στις 2.838 μονάδες κινείται ο DAX στη Φρανκφούρτη. Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο του Παρισιού κινείται ανοδικά κατά 0,18% και στις 2.901 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v