Ικανοποιητικό το α’ τρίμηνο της Euronext

H Euronext, η διαχειρίστρια εταιρία των χρηματιστηρίων του Παρισιού, των Βρυξελλών, και του Άμστερνταμ, ικανοποίησε επενδυτές και αναλυτές με τα αποτελέσματα α’ τριμήνου, παρά την αδυναμία της να φτάσει το επίπεδο κερδοφορίας των LSE και Deutsche Boerse.

Ικανοποιητικό το α’ τρίμηνο της Euronext
H Euronext, η διαχειρίστρια εταιρία των χρηματιστηρίων του Παρισιού, των Βρυξελλών και του Άμστερνταμ, ικανοποίησε επενδυτές και αναλυτές με τα αποτελέσματα α’ τριμήνου, παρά την αδυναμία της να φτάσει τα επίπεδα κερδοφορίας των LSE και Deutsche Boerse.

Αναλυτικότερα, η Euronext κατέγραψε υποχώρηση των κερδών της τάξεως του 7,5% σε σχέση με το περσινό α’ τρίμηνο, στα 33,3 εκατ. ευρώ, κατά 10% μικρότερη από αυτή που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα αποδίδονται στη μείωση του κόστους κατά 1% περίπου, μετά και την περικοπή των θέσεων εργασίας κατά 5% στους τελευταίους μήνες.

Τα έσοδα της Euronext κατέγραψαν αύξηση 1,7%, παρά το γεγονός ότι τα κέρδη από τις νέες εισαγωγές εταιριών στο χρηματιστήριο υποχώρησαν κατά 50% σε ετήσια βάση, λόγω της υφεσιακής χρηματαγοράς.

Επισημαίνεται ότι, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Euronext σήμερα το πρωί κινήθηκε ανοδικά περί το 5%, στα 20,5 ευρώ περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v