Τι είπε ο G. Soros στην Αθήνα για το δολάριο!

Δεν μπόρεσε τελικά να μην εκφράσει την άποψή του γύρω από τα νομισματικά ο άνθρωπος που ”έγδυσε” μέσα σ’ ένα βράδυ το 1991 την Τράπεζα της Αγγλίας κατά ένα δισ. στερλίνες περίπου. Ο George Soros μίλησε, χθες βράδυ, στην κατάμεστη από την ”αφρόκρεμα” του επιχειρηματικού κόσμου αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου.

Τι είπε ο G. Soros στην Αθήνα για το δολάριο!
Δεν μπόρεσε τελικά να μην εκφράσει την άποψή του γύρω από τα νομισματικά ο άνθρωπος που ”έγδυσε” μέσα σ’ ένα βράδυ του 1991 την Τράπεζα της Αγγλίας κατά ένα δισ. στερλίνες περίπου.

Ο George Soros (που εικονίζεται στην παρακείμενη φωτογραφία με τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Θ. Καρατζά) μίλησε χθες βράδυ στην κατάμεστη από την ”αφρόκρεμα” του επιχειρηματικού κόσμου αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου.

Μιλώντας στο τέλος δείπνου που παρετέθη προς τιμήν του και στο πλαίσιο του World Economic Forum, οι εργασίες του οποίου πραγματοποιούνται στην Αθήνα, έπειτα από εκτενείς αναφορές στα Σκόπια, στη Σερβία και στην Κεντρική Ευρώπη, λοιδόρησε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την πολιτική που ακολουθεί (”οδηγούν κοιτάζοντας από το πίσω καθρεφτάκι”) και δικαιολόγησε την ισχυροποίηση του ευρώ (που δεν το θεωρεί παροδικό φαινόμενο) σαν μια προδιαγεγραμμένη στρατηγική απόφαση της Αμερικής να ”εξάγει τον αποπληθωρισμό στην Ευρώπη”.

Αναφερόμενος σε τυχόν ομοιότητες της σημερινής κατάστασης της διεθνούς οικονομίας με αυτές του 1987, είπε ότι σήμερα, σε αντίθεση με εκείνη την εποχή, δεν υπάρχουν ”βόμβες έτοιμες να εκραγούν” και τα διαθέσιμα ”εργαλεία” μπορούν να αποτρέψουν μια παρόμοια ”έκρηξη” (όπως το χρηματιστηριακό ”κραχ” του ’87).

Στη χθεσινή εκδήλωση παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, οι πρέσβεις των ΗΠΑ και του Καναδά, ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, ο υπουργός Οικονομικών της Σερβίας, ο κ. Θ. Καρατζάς, Απ. Ταμβακάκης και θ. Παντελάκης της Εθνικής, ο κ. Ν. Νανόπουλος της EFG Eurobank, ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Οδ. Κυριακόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Λ. Αντωνακόπουλος, ο γενικός διευθυντής της Εμπορικής κ. Γ. Μιχελής, ο πρόεδρος της Γενικής κ. Αντ. Χασιώτης, οι κ. Κολακίδης και Μάκκας από την Πειραιώς, ο κ. Θ. Φέσσας της Info-Quest, η κυρία Νίκη Τζαβέλα της Intracom, ο Τζ. Μαρκόπουλος της Proton Bank και πολλοί άλλοι.

Το μεσημέρι, χθες, ο διοικητής της Εθνικής, κ. Θ. Καρατζάς, με τους υποδιοικητές παρέθεσαν γεύμα στον κ. Soros στα γραφεία της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v