Futures και ευρώ πιέζουν τις ευρωαγορές

Πτωτική πορεία καταγράφουν οι δείκτες στις ευρωαγορές, προσεγγίζοντας τα χαμηλά μηνός, καθώς η άνοδος- ρεκόρ της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου επανέφερε στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τις εξαγωγές. Υποχώρηση δείχνουν τα futures στη Wall.

Πτωτική πορεία διαγράφουν οι δείκτες στις ευρωαγορές, προσεγγίζοντας τα χαμηλά μηνός, καθώς η άνοδος- ρεκόρ της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου επανέφερε στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τις εξαγωγές στις ΗΠΑ.

Αρνητικά συνεισφέρουν στο χρηματιστηριακό κλίμα τα futures στη Wall, τα οποία κάνουν λόγο για πτωτικό άνοιγμα της αγοράς των ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, η διάσπαση των επιπέδων εισαγωγής στην αγορά του κοινού νομίσματος, οδήγησε σε απώλειες τους τίτλους των εξαγωγικών εταιριών, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η μετοχή της BMW υποχωρεί περί το 2%, της Peugeot περί το 2,7%, ενώ απώλειες της τάξεως του 3% καταγράφει η μετοχή της Volkswagen στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Μεγάλη ”ευθύνη” για την πτώση φέρουν και οι τίτλοι των ασφαλιστικών εταιριών. Μετά τα κέρδη που κατέγραψαν στη χθεσινή συνεδρίαση, η είδηση της υποβάθμισης της μετοχής της Allianz από την J.P Morgan, οδήγησε στις απώλειες τόσο την ίδια όσο και αυτές των Royal Sun και ING.

Αντίθετα, ανοδική τροχιά καταγράφουν οι τίτλοι της Euronext, η οποία παρουσίασε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο, και της Vodafone, η οποία θα ανακοινώσει τα αντίστοιχα αποτελέσματα την ερχόμενη εβδομάδα.

Με κέρδη διεξάγεται η συνεδρίαση στο Λονδίνο για τη μετοχή του Man Group Plc. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι για το δεύτερο μισό του οικονομικού έτους αυξήθηκαν κατά 76%, στα 137,3 εκ. στερλίνες.

Απώλειες της τάξεως του 0,58% σημειώνει ο FTSE 100 στο Λονδίνο, διαμορφούμενος στις 3.984 μονάδες. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη κινείται περί το –1,70% και στις 2.815 μονάδες.

Στις 2.874 μονάδες και στο -1% ο CAC 40 στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v