Ρευστοποιήσεις- ευρώ, πιέζουν την Ευρώπη(update)

Πιέσεις δέχονται η Φρανκφούρτη και το Παρίσι, μετά το ανοδικό τους άνοιγμα, καθώς η νέα ισχυροποίηση του ευρώ αναθερμαίνει τις γνωστές ανησυχίες για τις εξαγωγές. Πτωτικά και το Λονδίνο, λόγω αποκόμισης κερδών σε ασφαλιστικούς τίτλους.

Πιέσεις δέχονται η Φρανκφούρτη και το Παρίσι, μετά το ανοδικό τους άνοιγμα, καθώς η νέα ισχυροποίηση του ευρώ αναθερμαίνει τις γνωστές ανησυχίες για τις εξαγωγές. Πτωτικά και το Λονδίνο, λόγω αποκόμισης κερδών σε ασφαλιστικούς τίτλους (όπως η Royal Sun), που εχθές είχαν μια καλή συνεδρίαση.

Ανοδικές τάσεις επικρατούσαν στο άνοιγμα των ευρωαγορών, καθώς τα χθεσινά κέρδη στη Wall, εν μέσω γενικότερης αισιοδοξίας για επιτάχυνση της αμερικανικής οικονομίας, προσέφεραν την αφορμή στους επενδυτές για νέες τοποθετήσεις.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με έρευνα του think- tank National Association for Business Economics, η οικονομία των ΗΠΑ αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμούς 3,6%, τόσο στο δεύτερο εξάμηνο, όσο και στο 2004.

Κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι της Euronext, της εταιρίας η οποία διαχειρίζεται τα χρηματιστήρια του Παρισιού, του Λονδίνου, του Αμστερνταμ, των Βρυξελλών και της Λισαβόνας.

H Euronext ανακοίνωσε ότι για το α’ τρίμηνο του έτους κατέγραψε κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων 73,6 δισ.ευρώ, υπερκεράζοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Πτωτικά κινούνται οι τίτλοι της Allianz, μετά την υποβάθμισή της από την J.P Morgan, αλλά και της Royal Sun, όπου καταγράφονται ρευστοποιήσεις.

Με κέρδη διεξάγεται η συνεδρίαση στο Λονδίνο για τη μετοχή του Man Group Plc. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι για το δεύτερο μισό του οικονομικού έτους αυξήθηκαν κατά 76%, στα 137,3 εκ. στερλίνες.

Ανοδική ώθηση στον τεχνολογικό κλάδο προσφέρουν τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα α’ τριμήνου της Marvell Technology Group Ltd. Στις μετοχές του κλάδου με τη μεγαλύτερα κέρδη συγκαταλέγονται αυτές των Infineon Technologies AG και STMElectronics NV.

Απώλειες της τάξεως του 0,17% σημειώνει ο FTSE 100 στο Λονδίνο, διαμορφούμενος στις 3.984 μονάδες. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη κινείται περί το -0,83% και στις 2.841 μονάδες.

Στις 2.886 μονάδες και στο -0,60% ο CAC 40 στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v