Χαμηλές ταχύτητες για CAC-DAX

Διατηρούν τα κέρδη οι αγορές του Παρισιού και της Φρανκφούρτης, ωθούμενες κατά κύριο λόγο από τα θετικά στοιχεία για το δείκτη Ifo επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία. Κλειστές παραμένουν οι αγορές της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου λόγω αργίας.

Με κέρδη συνεχίζουν τη συνεδρίαση Παρίσι και Φρανκφούρτη (κλειστές οι αγορές Νέας Υόρκης και Λονδίνου λόγω αργίας), ύστερα από τα θετικά στοιχεία για το δείκτη Ifo επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία.

Ειδικότερα, η απροσδόκητη άνοδος του δείκτη στο 87,6 το Μάιο έναντι 86,6 του Απριλίου και με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για υποχώρηση στο 86,5, φαίνεται ότι διασκέδασε εν μέρει τις ανησυχίες σχετικά με την ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Εξάλλου, κέρδη σημειώνει και η μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας DaimlerChrysler, ύστερα από την έγκριση του νομοσχεδίου μείωσης του μερίσματος που καταβάλλεται από ξένες επιχειρήσεις.

Κέρδη κατά 4,6% σημειώνουν και οι μετοχές της εταιρίας λιανικής πώλησης Metro, ύστερα από την άνοδο του Ifo, με τους αναλυτές να σχολιάζουν ότι ενισχύονται οι καταναλωτικές δαπάνες, ύστερα μάλιστα και από την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών.

Άνοδο καταγράφουν και οι μετοχές των Linde και ThyssenKrupp, ενώ και η Olivetti σημειώνει άνοδο 2,5%, καθώς οι μέτοχοι της Telecom Italia ενέκριναν τη συγχώνευση μεταξύ της μεγαλύτερης τηλεπικοινωνιακής εταιρίας της Ιταλίας και της μητρικής της Olivetti.

Υψηλότερα κατά 2% διαμορφώνεται και η Societe Generale, καθώς ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να εξαγοράσει υψηλό μερίδιο στην Compagnie Bancaire Geneve, προκειμένου να ενισχύσει τις δραστηριότητες διαχείρισης κεφαλαίων.

Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται κατά 0,35% στις 2832,35 μονάδες, ενώ κατά 0,11% σημειώνει άνοδο και ο CAC 40 στις 2900,30.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v