Tel. Italia:Υπερψηφίστηκε η συγχώνευση με Olivetti

Εντεκα ώρες διήρκεσε η γενική συνέλευση των μετόχων της Telecom Italia, κατά την οποία (με ποσοστό 93% υπέρ) εγκρίθηκε η συγχώνευση της εταιρίας με τη μητρική της, Olivetti. Η Telecom Italia θα ανταλλάξει 7 μετοχές της Olivetti για κάθε μία δική της.

Tel. Italia:Υπερψηφίστηκε η συγχώνευση με Olivetti
Οι μέτοχοι της Telecom Italia ενέκριναν με την ψήφο τους την επικείμενη συγχώνευση της εταιρίας με τη μητρική της Olivetti, η οποία κατέχει το 55% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου της πρώτης.

Αναλυτικότερα, μετά από μια συνέλευση μετόχων που κράτησε 11 ώρες, το 93% περίπου των παρόντων σ’ αυτή ψήφισαν υπέρ της συγχώνευσης, απορρίπτοντας τα επιχειρήματα ορισμένων μετόχων της μειοψηφίας, σύμφωνα με τα οποία οι όροι της συγχώνευσης είναι ”υπερβολικά γενναιόδωροι” για την Olivetti.

Ο πρόεδρος και κύριος μέτοχος της Telecom Italia, Marco Tronchetti Provera, πρότεινε τη συγχώνευση ως μέτρο αύξησης της διαφάνειας της εταιρίας και απλοποίησης του περίπλοκου σύστηματος διοίκησης.

Ωστόσο, ορισμένοι θεσμικοί επενδυτές έχουν δηλώσει ότι το deal φαίνεται να αποσκοπεί και στη μείωση του χρέους της Olivetti, καθώς μετά τη συγχώνευση η υπερχρεωμένη μητρική εταιρία θα αποκτήσει άμεση πρόσβαση στις ”γεννήτριες ρευστού” της Telecom Italia.

Σύμφωνα με τους όρους της συγχώνευσης, η Telecom Italia θα ανταλλάξει 7 μετοχές της Olivetti για κάθε μία δική της, έτσι ώστε να απορροφηθεί από αυτήν. Επίσης, η Olivetti θα αναλάβει επιπλέον χρέος 9 δισ. ευρώ για την αποζημίωση μετόχων της, οι οποίοι δεν επιθυμούν να γίνουν μέτοχοι της Telecom Italia.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v