”Κρατάει” η Ευρώπη, ανοδικά τα futures στη Wall

Διατηρείται το ανοδικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τις πιέσεις στο Λονδίνο να παραμένουν λόγω Invensys, καθώς οι ενδείξεις ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας ωθούν υψηλότερα τις μετοχές εταιριών με δραστηριότητες στις ΗΠΑ. Ανοδο δείχνουν τα futures στη Wall που περιμένει ΑΕΠ και επιδόματα ανεργίας.

Διατηρούν τα κέρδη οι ευρωπαϊκές αγορές, πλην του Λονδίνου που πιέζεται από την Invensys, εν μέσω ενδείξεων για την ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ. Υψηλότερα και τα futures στη Wall, όπου αναμένονται τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ και τα επιδόματα ανεργίας.

Ειδικότερα, στις ΗΠΑ αναμένονται τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για άνοδο στο 1,9% από τις προηγούμενες εκτιμήσεις του 1,6%.

Εξάλλου, τα επιδόματα ανεργίας αναμένεται να υποχωρήσουν στις 420.000 από τις 426.000 της προηγουμένης εβδομάδας.

Κέρδη της τάξης του 2,2% καταγράφει η Lloyds, η πέμπτη μεγαλύτερη βρετανική τράπεζα, εν μέσω φημολογιών ότι η Australia & New Zealand Banking Group εμφανίζει ενδιαφέρον εξαγοράς της εκεί μονάδας της τράπεζας.

Αντίθετα, απώλειες περί το 3% καταγράφει η Invensys, καθώς ανακοίνωσε ζημιές της τάξης των 1,44 δισ. ευρώ, έναντι 1 δισ. ευρώ που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Πτώση περί το 10% καταγράφουν και οι μετοχές της εταιρίας ασφάλειας Διαδικτύου Securicor, καθώς ανακοίνωσε ότι οι δυσμενείς συνθήκες της αγοράς στη Βρετανία αλλά και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές, θα επηρεάσουν αναπόφευκτα τα κέρδη της στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Κέρδη της τάξης του 1,6% σημειώνει η Deutsche Bank, ύστερα από την ανακοίνωση πώλησης του μεριδίου συμμετοχής της στην MG Technologies, στο πλαίσιο του σχεδίου μείωσης των συμμετοχών της σε γερμανικές εταιρίες.

O FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται στις 4073,9 μονάδες με κέρδη 0,05%, ενώ υψηλότερα κατά 0,62% διαμορφώνεται ο CAC 40 στις 2968,01 μονάδες. Άνοδο κατά 0,84% καταγράφει και ο DAX, στις 2944,02 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v