Άνοδο επιχειρούν οι ευρωαγορές (update)

Προσπάθειες για άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές εξανέμιζοντας τις αρχικές απώλειες και το νευρικό κλίμα, συνεχίζοντας τη θετική πορεία των τελευταίων ημερών. Πιέσεις στο Λονδίνο από τις ζημίες της Invensys.

Να εγκαταλείπουν φαίνεται το πτωτικό κλίμα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να δείχνουν εκ νέου αγοραστικό ενδιαφέρον, ύστερα από τις προηγούμενες ανοδικές συνεδρίασεις.

Ειδικότερα, η βρετανική εταιρία κατασκευής εργοστασιακού εξοπλισμού, Invensys, ανακοίνωσε ότι οι ζημίες της για το έτος ανήλθαν στο ποσό των 1,44 δισ. στερλίνων (2,36 δισ. δολάρια), ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ζημίες 1 δισ. στερλίνων.

Η ThyssenKrupp, η τρίτη μεγαλύτερη χαλυβουργική εταιρία στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη στη μονάδα παραγωγής χάλυβα θα υπερτετραπλασιαστούν στο 2004 σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό του τρέχοντος έτους.

Ο FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4068,3 μονάδες με απώλειες 0,09% ενώ και ο CAC κινείται στις 2960,92 μονάδες με κέρδη 0,38%. Ο DAX σημειώνει άνοδο περί το 0,71% στις 2960,92 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v