Το ράλι στη Wall αντέστρεψε το κλίμα στην Ευρώπη

Η αντιστροφή κλίματος στην αμερικανική αγορά αμέσως ύστερα από την ανακοίνωση των θετικών macro, κατόρθωσε να περιορίσει τις απώλειες και για τις ευρωπαϊκές αγορές, που έκλεισαν με θετικό πρόσημο.

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές κατορθώνοντας να αντιστρέψουν το μέχρι πρότινος αρνητικό κλίμα, ύστερα από το ”ξέσπασμα” της Wall που επωφελείται από τα θετικά macro.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών, στο 83,8 τον Μάιο από το 81 του Απριλίου, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν το δείκτη στο 83, ενώ οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 1,7%.

Άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της τρίτης μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας της Ευρώπης, Aegon, οι μετοχές της αντασφαλιστικής Munich Re και της τεχνολογικής Philips.

Κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Telecom Italia, καθώς η Olivetti δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην αγορά ορισμένων μετοχών της, στο πλαίσιο της μεταξύ τους συγχώνευσης.

Αντίθετα, πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της βρετανικής τηλεπικοινωνιακής εταιρίας Vodafone, οι επενδυτές ανησυχούν για την μελλοντική πορεία της εταιρίας.

Με άνοδο 0,32% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 3.992,4 μονάδες. Κέρδη κατέγραψε και το χρηματιστήριο του Παρισιού, με το δείκτη CAC 40 στις 2.896,29 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,37%

Υψηλότερα κινείται αυτή την ώρα και ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, βρισκόμενος στις 2.867,44 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,38%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v