Πτώση του πληθωρισμού βλέπει ο Λ. Παπαδήμος

Περαιτέρω πτώση και κάτω από το όριο του 2% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ”βλέπει” ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, κ. Λουκάς Παπαδήμος, για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, με το πρακτορείο Bloomberg να εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσανατολίζεται σε μείωση των επιτοκίων.

Πτώση του πληθωρισμού βλέπει ο Λ. Παπαδήμος
Για μείωση των επιτοκίων στην ευρωζώνη κάνει λόγο το Bloomberg, ύστερα από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΕΚΤ, κ. Λουκά Παπαδήμου, σχετικά με περαιτέρω υποχώρηση του πληθωρισμού και κάτω από το όριο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ.

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος ανέφερε χαρακτηριστικά πως ”περιμένουμε ο πληθωρισμός να υποχωρήσει κάτω από το 2% το επόμενο έτος και να σταθεροποιηθεί σε χαμηλότερο επίπεδο”, στη διάρκεια χθεσινής ομιλίας του στη Φρανκφούρτη.

Αναλυτές σχολιάζουν πως οι δηλώσεις του αντανακλούν τις προηγούμενες δηλώσεις του προέδρου της Bundesbank, Έρνστ Βέλτεκε, ο οποίος πριν από μια εβδομάδα είχε τονίσει πως ο πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει ύστερα από την υψηλή άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ο κ. Παπαδήμος προέβλεψε ακόμη μια ”μετριοπαθή” ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να επιταχύνει τους ρυθμούς της στη διάρκεια του 2004.

Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι ενδεχόμενη περαιτέρω ενίσχυση του ευρώ, αν και θα περιορίσει τις πληθωριστικές πιέσεις, πρόκειται να περιορίσει τη ζήτηση από τις διεθνείς αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v