Vodafone Plc:Συρρίκνωση ζημιών στο οικονομικό έτος

Η Vodafone Group Plc, η μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο με βάση τις πωλήσεις, ανακοίνωσε ότι οι ζημίες της για το οικονομικό έτος μειώθηκαν, καθώς διεύρυνε την πελατειακή βάση της, ενώ επωφελήθηκε και από καινούργιες υπηρεσίες.

Vodafone Plc:Συρρίκνωση ζημιών στο οικονομικό έτος
Η Vodafone Group Plc, η μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο με βάση τις πωλήσεις, ανακοίνωσε ότι οι ζημίες της για το οικονομικό έτος μειώθηκαν, καθώς διεύρυνε την πελατειακή βάση της, ενώ επωφελήθηκε και από καινούργιες υπηρεσίες όπως τα μηνύματα MMS και τα παιχνίδια στα κινητά.

Αναλυτικότερα, οι ζημίες της εταιρίας για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου συρρικνώθηκαν στα 9,82 δισ. στερλίνες, από τα 16,2 δισ. στερλίνες το προηγούμενο έτος.

Οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 33%, διαμορφούμενες στα 30,4 δισ. στερλίνες, ενώ τα EBITDA του ομίλου αυξήθηκαν κατά 40%, στα 11,2 δισ. στερλίνες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση των EBITDA κατά 45% και των πωλήσεων κατά 36%.

Για το 2004, η εταιρία προέβλεψε αύξηση 10% στις πωλήσεις και 15% στα κέρδη της.



Να σημειωθεί ότι η ελληνική θυγατρική της εταιρίας (Panafon Vodafone) ανακοινώνει αποτελέσματα οικονομικού έτους την Τετάρτη, πριν από το άνοιγμα της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v