Δύο deals από ευρωπαϊκές χρηματοοικονομικές

Κινητικότητα παρατηρείται στον ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό κλάδο, καθώς μέσω συμμαχιών και εξαγορών οι ευρωπαϊκές εταιρίες, όπως η Societe Generale και η Swiss Life, επιχειρούν να αναδιοργανώσουν τις επιχειρήσεις τους.

Δύο deals από ευρωπαϊκές χρηματοοικονομικές
Κινητικότητα παρατηρείται στον ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό κλάδο, καθώς μέσω συμμαχιών και εξαγορών οι ευρωπαϊκές εταιρίες επιχειρούν να αναδιοργανώσουν τις επιχειρήσεις τους.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη, η ελβετική ασφαλιστική Swiss Life Holding ανακοίνωσε ότι προχωρά στην πώληση της εταιρίας της διαχείρισης κεφαλαίων, ενώ η γαλλική τράπεζα Societe Generale ότι εξαγοράζει μερίδιο σε ελβετική τράπεζα.

Αναλυτικότερα, η Swiss Life προχωρά στην πώληση της STG στην LGT Group, έναντι 197 εκατ. ελβετικών φράγκων (129,2 εκατ. ευρώ) προκειμένου ”να επικεντρωθεί σε πιο επικερδείς δραστηριότητες”. Να σημειωθεί ότι η Swiss Life το 2002 είχε ζημίες-ρεκόρ που έφτασαν τα 1,7 δισ. φράγκα.

Παράλληλα, η Societe Generale θα προχωρήσει στην εξαγορά του 67% της Bancaire Geneve, έναντι ποσού που υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας τη θέση της στον τομέα επενδυτικής τραπεζικής της Ελβετίας.

Όπως έγινε γνωστό, μακροπρόθεσμα, η γαλλική τράπεζα σχεδιάζει να συγχωνεύσει την τράπεζα με την υπάρχουσα τραπεζική μονάδα της στην Ελβετία, την SG Ruegg Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v