Διευρύνουν τα κέρδη οι ευρωαγορές

Με υψηλά κέρδη συνεχίζουν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω αισιοδοξίας ότι η ανάκαμψη στις ΗΠΑ θα ενισχύσει και τις εξαγωγές των ευρωπαϊκών εταιριών. Θετική ώθηση δίνουν και τα futures στη Wall, που κάνουν λόγο για ανοδική έναρξη.

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο, καθώς ενισχύεται η αισιοδοξία ότι η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα επιταχύνει τους ρυθμούς της, ωθώντας και τις ευρωπαϊκές εταιρίες.

Ανοδικά είναι τα futures στις ΗΠΑ, ενώ οι παραγγελίες διαρκών αγαθών που ανακοινώνονται πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall, κάνουν λόγο για πτώση 1% τον Απρίλιο.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι η ανάκαμψη των δραστηριοτήτων των ευρωπαϊκών εταιριών στην αγορά των ΗΠΑ θα κατορθώσει να αντισταθμίσει τις επιδράσεις από την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Κέρδη της τάξης του 4% καταγράφει η μετοχή της φινλανδικής Nokia, καθώς οι ΗΠΑ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της εταιρίας, αντιστοιχώντας στο 16% των συνολικών της πωλήσεων.

Άνοδο κατά 4,2% σημειώνει και η μετοχή της Philips, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρίας ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών, καθώς αποκομίζει το 30% των πωλήσεών της από τις ΗΠΑ.

Κατά 3,8% ενισχύεται και η France Telecom, καθώς η γαλλική τηλεπικοινωνιακή ανακοίνωσε πως περιμένει τα EBITDA να σημειώσουν άνοδο κατά 10% σε σχέση με το 2002.

Περί το 2% αυξάνεται και η τιμή της μετοχής της Roche, καθώς η ελβετική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι έχει λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κυκλοφορία του φαρμάκου κατά του HIV, Fuzeon.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4056,3 μονάδες με άνοδο 1,61%, ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται περί το 1,74% στις 2946,66 μονάδες. Ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 2,18% στις 2936,21 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v