Η άνοδος του ΑΕΠ των ΗΠΑ ενίσχυσε τις ευρωαγορές

Υψηλότερα έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η αναθεώρηση προς τα άνω του ετήσιου ρυθμού αύξησης του ΑΕΠ των ΗΠΑ και η υποχώρηση των επιδομάτων ανεργίας, ενίσχυσαν την αισιοδοξία των επενδυτών.

Με κέρδη έκλεισαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, οι ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω αισιοδοξίας ότι επιταχύνονται οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται εκεί, όπως η φαρμακοβιομηχανία Bayer και η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen.

Η κατά 1,9% αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ σε ετήσια βάση κατά το πρώτο τρίμηνο, υψηλότερη από το 1,6% που είχε αρχικώς ανακοινωθεί και η υποχώρηση των επιδομάτων ανεργίας, ενίσχυσαν την αισιοδοξία των επενδυτών, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη.

Σημαντικά ήταν τα κέρδη για τη μετοχή της βρετανικής τράπεζας Lloyds, λόγω της έντονης φημολογίας περί πώλησης μονάδας της στη Νέα Ζηλανδία.

Κερδισμένη ήταν και η μετοχή της Deutsche Bank, που ολοκλήρωσε την πώληση του εναπομείναντος ποσοστού της στην MG Technologies, επιταχύνοντας το πρόγραμμα πώλησης μεριδίων της σε γερμανικές βιομηχανίες.

Μεγάλη άνοδο πραγματοποίησαν οι μετοχές της Rolls-Royce, καθώς επανέλαβε τις προβλέψεις της για την κερδοφορία του έτους.

Άνοδο σημείωσαν και οι μετοχές της EADS, καθώς φημολογείται ότι η αεροπορική εταιρία Emirates ενδέχεται να αγοράσει 30 αεροσκάφη από την αεροναυπηγική εταιρία.

Στον αντίποδα, βρέθηκε η μετοχή της βρετανικής Invensys, που ανακοίνωσε διεύρυνση των ζημιών της για το οικονομικό της έτος.

Πολλές αγορές στην Ευρώπη, όπως της Σουηδίας και της Ελβετίας, παρέμειναν κλειστές σήμερα, λόγω της εορτής της Αναλήψεως.

Με κέρδη της τάξεως του 0,29% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 4.083,60 μονάδες. Υψηλότερα κατά 0,66% έκλεισε και ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, στις 2.969,18 μονάδες.

Ανοδικά κινείται αυτή την ώρα και ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, στις 2.951,71 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v