Κέρδη για DAX-CAC, απώλειες για FTSE

Κερδισμένες ήταν σήμερα οι ευρωαγορές πλην Λονδίνου που πιέστηκε από τις απώλειες των τραπεζών, με τις μετοχές εταιριών που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ να καταγράφουν υψηλά κέρδη, ύστερα και από τα τελευταία θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Μικτή ήταν η σημερινή εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς παρά τα κέρδη που σημειώθηκαν σε Φρανκφούρτη και Παρίσι, ο τραπεζικός κλάδος άσκησε πιέσεις στην αγορά του Λονδίνου.

Η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδος του δείκτη PMI του Σικάγο, είχε ως αποτέλεσμα να ενισχυθούν εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ, καθώς ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ανακάμπτει ταχύτερα από την Ευρώπη.

Η Philips και η Aegon, που πραγματοποιούν περί το 30% των πωλήσεών τους στις ΗΠΑ, ενισχύθηκαν, μετά και από τις δηλώσεις Μπους ότι στηρίζει το ”ισχυρό δολάριο”, που ενίσχυσαν την πεποίθηση ότι το δολάριο θα ισχυροποιήσει τις αντιστάσεις του έναντι του ευρώ.

Για τον ίδιο λόγο, ενισχύθηκαν και οι μετοχές των Volkswagen και Siemens.

Κέρδη πραγματοποίησε και η μετοχή της Bayer, καθώς κυβερνητική επιτροπή φαρμάκων των ΗΠΑ έκρινε ότι δεν είναι επικίνδυνο το φάρμακο για την ανικανότητα, καθιστώντας πιο πιθανή την έγκριση κυκλοφορίας του στις ΗΠΑ.

Άνοδο πραγματοποίησαν και οι φαρμακευτικές Sanofi Synthelabo, Merck και Aventis.

Στο Λονδίνο, πιέσεις ασκήθηκαν στον τραπεζικό κλάδο, με τις Barclays, Lloyds και HSBC να υποχωρούν.

Με απώλειες της τάξεως του 0,87% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 4.048,10 μονάδες. Υψηλότερα κατά 0,76% έκλεισε ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, στις 2.991,75 μονάδες.

Σημαντική άνοδο πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, στις 2.975,53 μονάδες, ενισχυμένος κατά 2,37%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v