Αποκόμιση κερδών για FTSE- CAC, καλά κρατεί ο DAX

Με τους επενδυτές να θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να αποκομίσουν κέρδη, Παρίσι και Λονδίνο συνεχίζουν να καταγράφουν απώλειες, ενώ την άνοδο του πιο ”ξεκούραστου”, μετά τη χθεσινή πτώση, DAX οδηγούν οι τίτλοι της Bayer και της Infineon. Με κέρδη διαφαίνεται το άνοιγμα στη Wall, σύμφωνα με τα futures.

Με τους επενδυτές να θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να αποκομίσουν κέρδη, Παρίσι και Λονδίνο συνεχίζουν να καταγράφουν απώλειες, ενώ την άνοδο του πιο ”ξεκούραστου” μετά τη χθεσινή πτώση DAX οδηγούν οι τίτλοι της Bayer και της Infineon.

Θετική είναι η εικόνα των futures στη Wall, ενώ από τις ΗΠΑ αναμένεται σήμερα ”μπαράζ” μακροοικονομικών στοιχείων.

Στις 15:30 ώρα Ελλάδος ανακοινώνονται τα στοιχεία για τα προσωπικά εισοδήματα και τις προσωπικές δαπάνες Απριλίου. Οι αναλυτές εκτιμούν τα πρώτα αμετάβλητα, ενώ τα δεύτερα οριακά αυξημένα κατά 0,1%.

Εξάλλου, στις 16:50 θα ανακοινωθεί η τελική μέτρηση για το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Michigan Μαΐου, με τους αναλυτές να τον περιμένουν στο 93,2, από το 93 της τελευταίας μέτρησης.

Στις 17:00 ώρα Ελλάδος ανακοινώνεται ο δείκτης βιομηχανίας PMI Μαΐου. Οι αναλυτές τον περιμένουν αυξημένο στις49 μονάδες σε σχέση με τις 47,6 μονάδες που ήταν η μέτρηση για τον Απρίλιο.

Κέρδη της τάξεως του 4% καταγράφει η μετοχή της Bayer, συνεισφέροντας σημαντική στη διαμόρφωση της θετικής εικόνας του DAX. Αναλυτικότερα, η αρμόδια αμερικανική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το Levitra, το φάρμακο το οποίο προορίζει ως ”αντίπαλο δέος” του Viagra και το οποίο προωθεί σε συνεργασία με τη GlaxonSmithKline, δεν προκαλεί παρενέργειες στην καρδιακή λειτουργία.

Ανοδικά κινείται από την αρχή της συνεδρίασης στη Φρανκφούρτη η μετοχή της εταιρίας κατασκευής ημιαγωγών Infineon Technologies, αντλώντας δυνάμεις από τα χθεσινά κέρδη του Nasdaq.

Στις μετοχές που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης και καταγράφουν κέρδη συγκαταλέγονται οι τίτλοι των TUI, Metro, Lufthansa, Volswagen και DaimlerChrysler.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχεται η μετοχή της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Merck, μετά την ανακοίνωσή της ότι σταματά τις έρευνές της για την παρασκευή φαρμάκου για το διαβήτη.

Εξάλλου, η ανακοίνωση της βρετανικής τηλεπικοινωνιακής Cable & Wireless ότι σχεδιάζει να απολύσει το μισό προσωπικό από τα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο, οδηγεί σε απώλειες τόσο την μετοχή της, όσο και πολλές μετοχές του κλάδου.

Περί τις 4.060 μονάδες και στο –0,59% κινείται ο FTSE στο Λονδίνο. O CAC40 στο Παρίσι καταγράφει απώλειες 0,41%, στις 2.957 μονάδες.

Ανοδικά κατά 1,07% κινείται ο DAX στη Φρανκφούρτη, διαμορφούμενος στις 2.957 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v