Futures και τεχνολογικές ”κοκκινίζουν” την Ευρώπη

Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζουν οι ευρωαγορές, καθώς η έρευνα της SEC σε IBM πιέζει τον τεχνολογικό κλάδο, ενώ οι επενδυτές σπεύδουν και σε αποκόμιση κερδών, μετά τη χθεσινή μεγάλη άνοδο. Εξάλλου, η αμετάβλητη ανεργία Απριλίου στην Ευρωζώνη δεν φαίνεται να επηρέασε το χρηματιστηριακό κλίμα. Αρνητικά τα futures στη Wall.

Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζουν οι ευρωαγορές, καθώς η έρευνα της SEC σε IBM πιέζει τον τεχνολογικό κλάδο, ενώ οι επενδυτές σπεύδουν να αποκομίσουν και κέρδη, μετά τη χθεσινή μεγάλη άνοδο.

Εξάλλου η αμετάβλητη στο 8,8% ανεργία Απριλίου στην Ευρωζώνη, σε σχέση με την αναθεωρημένη μέτρηση του Μαρτίου συνέπεσε με τις προβλέψεις και δεν φαίνεται να επηρέασε το χρηματιστηριακό κλίμα.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, στο ”μικροσκόπιο” της Securities and Exchange Commission βρίσκονται τα λογιστικά της IBM, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρίας.

Η αμερικανική εταιρία έσπευσε να παρουσιάσει ως περιορισμένο το εύρος της έρευνας, λέγοντας, ότι αυτή ξεκίνησε από μια άλλη έρευνα σ’ ένα πελάτη της εταιρίας.

Η έρευνα της SEC στα λογιστικά της IBM έρχεται να προστεθεί στις νέες έρευνες που ξεκίνησαν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές των ΗΠΑ, ενάντια σε δώδεκα επενδυτικές εταιρίες της Wall Street, για τον τρόπο που επόπτευαν τους αναλυτές τους, δείχνοντας ότι ο συμβιβασμός του Απριλίου με δέκα τράπεζες δεν αποτέλεσε το τέλος των ερευνών..

Τα futures προοιωνίζουν αρνητικό το άνοιγμα της Wall, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του προέδρου της FED Alan Greenspan στις 15:15 ώρα Ελλάδος.

Στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου οι οποίες υποχωρούν συγκαταλέγονται οι Infineon (περί το 5%), STMElectronics (-2,7%) και της ASML (-3,7 %).

Έντονες πιέσεις δέχεται στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης η μετοχή της Munich Re, μετά την υποβάθμισή της σήμερα από τη Merrill Lunch. Επισημαίνεται ότι χθες η γερμανική αντασφαλιστικής κατέγραψε ζημιές μεγαλύτερες από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Πτωτικά κινούνται και οι τίτλοι των Endessa και Alcatel, μετά την ανακοίνωσή τους ότι πρόκειται να προβούν σε έκδοση μετατρέψιμων σε μετοχές ομολόγων.

Στις 4.098 μονάδες διαμορφώνεται ο FTSE, καταγράφοντας απώλειες0,75%. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 1,56%, στις 3.016 μονάδες.

Ο δείκτης CAC στο Παρίσι κινείται περί το -1,14% , και τις 3.013 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v