Citigroup:Στο +20% οι ευρωαγορές εντός δωδεκαμήνου

Κέρδη περί το 20% για τις ευρωπαϊκές μετοχές μέσα στο ερχόμενο δωδεκάμηνο προβλέπει η Citigroup σε ανάλυσή της (30/5), ως αποτέλεσμα της ανάκαμψης της οικονομίας και ενίσχυσης των εταιρικών κερδών, τόσο σε Ευρώπη, όσο και σε ΗΠΑ.

Citigroup:Στο +20% οι ευρωαγορές εντός δωδεκαμήνου
Κέρδη περί το 20% για τις μετοχές στις ευρωαγορές μέσα στο ερχόμενο δωδεκάμηνο προβλέπει η Citigroup σε ανάλυσή της (30/5), ως αποτέλεσμα της επερχόμενης ανάκαμψης της οικονομίας και της ενίσχυσης των εταιρικών κερδών, τόσο σε Ευρώπη, όσο και σε ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, στην ανάλυσή της με τίτλο ”European Portofolio Stategist”, η Citigroup προβλέπει ότι η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη θα υποληφθεί αυτής στις ΗΠΑ, ενώ δεν θεωρεί ότι η πρώτη κινδυνεύει από τον αποπληθωρισμό.

Σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση του επενδυτικού portofolio, η τράπεζα προτιμά τις μετοχές του τεχνολογικού και του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, ενώ προβλέπει ”απόδοση κατώτερη της αγοράς” για τους τίτλους εταιριών λιανικών πωλήσεων και παροχής υπηρεσιών.

H Citigroup επισημαίνει επίσης ότι αν και από τις αρχές Μαρτίου τα κέρδη για τις ευρωαγορές ανήλθαν στο 20%, βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με τις αρχές του έτους, την ίδια στιγμή που η Wall κερδίζει περί το 8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v