ΗΠΑ: Νέες έρευνες κατά επενδυτικών οίκων

Στελέχη δώδεκα μεγάλων επενδυτικών εταιριών της Wall Street, όπως η Citigroup και η Morgan Stanley, βρέθηκαν στο στόχαστρο των SEC, NYSE και NASD, δύο μόλις μήνες μετά τον ”ιστορικό συμβιβασμό του Απριλίου”. Τώρα, οι ελεγκτικές αρχές των ΗΠΑ ζητούν πληροφορίες για τον τρόπο επόπτευσης των αναλυτών.

ΗΠΑ: Νέες έρευνες κατά επενδυτικών οίκων
Νέες έρευνες ξεκίνησαν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές των ΗΠΑ ενάντια σε δώδεκα επενδυτικές εταιρίες της Wall Street, για τον τρόπο που επόπτευαν τους αναλυτές τους, δείχνοντας ότι ο συμβιβασμός του Απριλίου με δέκα τράπεζες δεν αποτέλεσε το τέλος των ερευνών.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), ο σύνδεσμος χρηματιστών (NASD) και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), ζήτησαν e-mail και άλλα έγγραφα που απεστάλησαν από τους προϊστάμενους των χρηματιστηριακών αναλυτών και των τραπεζιτών.

Δώδεκα εταιρίες, μεταξύ αυτών η Citigroup και η Morgan Stanley, έλαβαν κλητεύσεις που ζητούν πληροφορίες από περισσότερα από 50 στελέχη των επενδυτικών εταιριών. Οι εταιρίες έχουν διορία να απαντήσουν έως τις 20 Ιουνίου .

Οι έρευνες επικεντρώνονται στην εποπτική δομή των τμημάτων ερευνών των τραπεζών, παρά σε μεμονωμένα άτομα, και στο κατά πόσον η ηγεσία άσκησε επαρκείς ελέγχους όσον αφορά στις προτάσεις των αναλυτών για τις μετοχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο συμβιβασμός του Απριλίου δεν περιελάμβανε κυρώσεις για τα ανώτερα στελέχη των εταιριών. Επέβαλε πρόστιμα ύψους 1,4 δισ. δολαρίων, ζητούσε τον διαχωρισμό της μονάδας αναλύσεων από τη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής και να σταματήσει η ευνοϊκή μεταχείριση των πελατών του τομέα επενδυτικής τραπεζικής όσον αφορά στις δημόσιες εγγραφές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v